Hronika

Veljović zvanično direktor Uprave policije

Veselin Veljović (Foto: RSE)

Skupština Crne Gore prihvatila je predlog Odbora za bezbjednost i odbranu da Veselin Veljović bude novi direktor Uprave policije.

Skupština je glasovima vladajuće koalicije, sa 42 glasa za, podržala prijedlog da Veljović bude novi direktor Uprave policije.

Prethodno su Vlada i Odbr za bezbjednost jednoglasno podržali prijedlog da Veljović bude izabran na tu poziciju.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je ranije danas da je Veljovića predložio za direktora Uprave policije imajući u vidu ranije rezultate na toj funkciji.

“Na osnovu rezultata i kvalitetnog obavljanja poslova i zadataka, mišljenja sam da je Veljović svojim stručnim kompetencijama i zalaganjem efikasno odgovorio na tadašnje bezbjednosne izazove koji nijesu bili mali”, rekao je Nuhodžić.

Veljović je od 1995. do 2005. bio na čelu Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), a potom do kraja 2011. direktor Uprave policije.

Od 2011. do 2014. obavljao je funkciju savjetnika za sektor odbrane i bezbjednosti u kabinetu tadasnjeg predsjednika Filipa Vujanovića.

Od 2014. je sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Veljović je, na poziciji direktora Uprave policije, naslijedio Slavka Stojanovića koji je podnio ostavku u aprilu nakon pucnjave u centru Podgorice u kojoj su ubijeni Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

9 Komentara na "Veljović zvanično direktor Uprave policije"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend