Hronika

Vlada planira razdvajanje Uprave policije i MUP-a?

Vlada Crne Gore

Nakon imenovanja Veselina Veljovića za direktora Uprave policije, predstavnici vlasti planiraju da predlože izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima kako bi došlo do razdvajanja Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, saznaje Dan. Time bi Veljoviću na raspolaganju bila šira ovlašćenja koja su trenutno u opisu posla ministra unutrašnjih poslova.

Odgovarajući na pitanje Dana, Veselin Veljović je kazao da je pitanje odvajanja Uprave policije od MUP-a nadležnost Vlade, koja analizira rad.

“Vlada Crne Gore prati i analizira pitanja organizacije ministarstava, pa samim tim i MUP-a, te je stoga ova problematika u nadležnosti Vlade koja ima mogućnost da, shodno prezentovanim činjenicama, ako se procijeni potrebnim, sagleda efikasnost aktuelne organizašje našeg organa i eventualne druge modalitete ukoliko se ispostavi da bi oni bili evrsishodniji”, kazao je Veljović u izjavi za Dan.

Dodao je da će borba protiv organizovanog kriminala i svih drugih vidova kriminaliteta svakako, bez obzira na ovo pitanje, biti odlučna i bespoštedna.

“Uprava policije će u tom cilju intenzivirati komunikaciju i nastaviti kvalitetnu saradnju sa tužilaštvima, posebno sa Specijalnim državnim tužilaštvom”, istakao je Veljović.

Odvajanjem MUP-a i Uprave policije znatno bi bila ojačana pozicija direktora policije, u ovom slučaju Veljovića. O njegovoj sudbini bi ubuduće odlučivala direktno Vlada, dok ne bi odgovarao ministru.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend