Hronika

Volkov: Veljoviću ugrožen život, a policija isljeđuje ljekare

Mihailo Volkov/ foto: Gradska TV

Stanje u državi je zaista zabrinjavajuće kada smo došli u situaciju da se policija počela baviti medicinom i uslovima liječenja pacijenata, da saslušavaju ljekare Kliničkog centra na okolnosti smještaja i liječenja bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, saopštio je za Pobjedu Veljovićev advokat Mihailo Volkov.

Veljović je uhapšen 24. jula 2023. godine pod sumnjom da je 2020. postao član kriminalne organizacije koju je 2018. formirao Aleksandar Mrkić radi šverca cigareta. On je od tada u pritvoru. Mrkić je u bjekstvu.

Veljović je zbog teškog zdravstvenog stanja 20. maja prevezen u Klinički centar Crne Gore.

Vijesti su objavile da službenici policije istražuju da li u sistemu Kliničkog centra postoje zloupotrebe u radu pojedinih ljekara, na osnovu čijih konzilijarnih izvještaja se Veljović 22 dana nalazi u bolnici i zašto je prebačen na liječenje u Kliniku za neurologiju, koja nije zadužena za tretman njegovog oboljenja.

Za policiju je sporan i boravak Veljovića u posebnoj sobi, iako je praksa da pritvorenici i zatvorenici borave u posebnim prostorijama, odvojeno od ostalih pacijenata.

Volkov poručuje da je isključivo zdravstveno stanje njegovog branjenika razlog za njegovu hospitalizaciju, a nikako uticaj bilo koje osobe u Kliničkom centru ili van njega.

“Da li nadležni organi smatraju da i Veselin Veljović ima pravo na život i zdravstvenu zaštitu i da su ta prava zajamčena Ustavom. Ovo je klasičan pritisak na ljekare i medicinsko osoblje Kliničkog centra kako bi se Veljoviću promijenio zdravstveni tretman. Hoće li uspjeti u tome vidjećemo, ali će svakako oni koji vrše pritisak nositi i odgovornost ako zbog promjene režima liječenja, usljed pritiska, dođe do daljeg narušavanja zdravlja Veselina Veljovića”, naglasio je Volkov.

On upozorava da je život Veselina Veljovića ugrožen.

“I umjesto da se nadležni zapitaju da li su odgovorni za ćutanje i neukazivanje na takvo zdravstveno stanje, mi imamo situaciju da se ljekari isljeđuju na okolnosti liječenja i smještaja mog branjenika”, kazao je Volkov.

Ponovio je da je njegovom klijentu ozbiljno narušeno zdravlje i da odbrana mjesecima ukazuje na to.

“Zarad istine – Veljović je hospitalizovan zbog lošeg opšteg stanja. U takvom stanju, da je nastavljeno liječenje u UIKS-u, Veljović bi bio životno ugrožen. Dalje liječenje će vjerovatno iziskivati i operativnu intervenciju, koja se ne može obaviti u Crnoj Gori”, naglasio je Volkov.

SDT Veljovića tereti da je 25. decembra 2020. Mrkiću dojavio da će policija pretresti prostorije koje koristi član njegove kriminalne organizacije Mujo Nikočević.

13

avatar
1000
12
1
0
 
13
DracMučeni TodorVažiLipa🇲🇪Tuđemil🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mučeni Todor
Gost
Mučeni Todor

Vrći ga u zatvor Novoviću

Drac
Gost
Drac

Veljovic je tvrd orah. Drz se junacino , ovo vrijeme nikogovica ce brzo proci 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Važi
Gost
Važi

Kako da ne, svi se razbole kad trebaju da snose odgovornost!

Lipa
Gost
Lipa

Daj mu bože dug život pa da ispriča šta su sve radili.

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Hapsi Novovicu ruke ti se zlatile

Realno
Gost
Realno

Sram treba da je sve one koji privode doktore na razgovor!!!! Kad vam bude zatrebala bas ta ruka da vam spasava guzice, nadam se da će da bude na godišnjem odmoru!

Cica
Gost
Cica

Sto se sveti Novović ha ha drži se veljo

Aida
Gost
Aida

Sramno sto se radi.Zabili smo glave u pijesak kao nojevi

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Udba je ponovo rođena,jednostavno je za neke neodoljivo privlačna,fatalna privlačnost.

Senad
Gost
Senad

hehehehhehehehehhehehheh

Sasa
Gost
Sasa

Probudi se narode ,ne zbog partija no zbog sebe. .nekome je mozak otkazao..idemo u provaliju ,bez leba ,posla i mira…

Luka
Gost
Luka

Njemu pritvor nije izrečen kao kazna, već kao mjera izolacije da ne bi uticao na svedoke i ne znam čemu ta Histerija što je u bolnici kada je još uvijek izolovAn i pod kontrolom policije?Imam utisak da i ovi ljudi djeluju sa namjerom da naprave što veću štetu.

Žiks
Gost
Žiks

E šta radi sdt…

Send this to a friend