Hronika

Vraćena optužnica protiv Alana Kožara

Alan Kožar

Sudije podgoričkog Višeg suda su ocijenile da je optužnica protiv Baranina Alana Kožara i državljanina Srbije Milana Dinića, koji se terete za organizovanje kriminalne grupe i likvidaciju Slobodana Šaranovića, nepotpuna i vratile je Specijalnom tužilaštvu na doradu, potvrđeno je Danu u Višem sudu.

Kožarov advokat Zoran Piperović tvrdio je na ročištu za kontrolu optužnice da je taj akt neodrživ i da kao takav ne može biti potvrđen u Višem sudu.

“Dobio sam informaciju da je Viši sud vratio optužnicu protiv Kožara. Još ranije sam kazao da u optužnici nema ni jednog jedinog dokaza koji bi teretio mog klijenta. Zbog toga je ova odluka Višeg suda za mene potpuno očekivana”, kazao je Piperović za Dan.

Advokati optuženih su na ročištu za kontrolu optužnice tražili da se obustavi postupak ili da se iz podgoričkog Višeg tužilaštva pribavi izjava sada pokojnog Šaranovića, koji je pred tužiocem Majom Jovanović kazao da mu ni od koga ne prijeti opasnost i tražio da ga tužilaštvo ostavi na miru.

Advokat Piperović je kazao da je kao svjedok saslušana Gordana Šaranović, žena pokojnog Slobodana, koja je dostavila upitnike koje je njen suprug sastavljao, a na njih je odgovarala majka optuženog Dinića.

On je sudu predočio da u Višem državnom tužilaštvu postoji izjava u kojoj sada pokojni Šaranović govori sve suprotno od ovoga što se navodi u pismima upitnicima. Predložio je da sud po službenoj dužnosti pribavi taj predmet i odluči da li da se to cijeni.

Dinićev advokat Damir Lekić kazao je da se njegovom branjeniku stavlja na teret ubistvo putem podstrekavanja i da u optužnici piše da je on imao namjeru da uradi nešto, a kasnije je odustao ne preduzimajući nijednu radnju u vezi sa prvobitnom namjerom.

“Krivični postupak u odnosu na njega morao je biti obustavljen”, naveo je Lekić.

Tužilac je na ročištu saopštio da ostaje pri navodima iz optužnice i dodao da se ona temelji na pravno valjanim dokazima.

Prema optužnici, Kožar je tokom 2016. godine organizovao kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje krivičnih djela. Pripadnik kriminalne organizacije postao je Dinić, kao i više nepoznatih osoba sa određenim zadacima.

Kako se navodi u optužnici, Kožar je pojedinim članovima kriminalne organizacije predao oružje kojim je trebalo da počine ubistvo.

On se u decembru 2016. sastao sa Dinićem i predao mu pištolj sa mecima i mobilni telefon i dao mu uputstvo da ubije Šaranovića, koji je ubijen nekoliko mjeseci kasnije u Budvi, ispred zgrade u kojoj je živio piše u optužnici.

Prema policijskim evidencijama, Alan Kožar je vođa jednog od barskih klanova, na čijem je čelu naslijedio sada pokojnog Luku Đurovića.

On je spominjan u istrazi o planiranju Šaranovićevog ubistva i u decembru 2016. godine. Mediji su tada prenijeli da je Kožar ubistvo Šaranovića organizovao po napogu Luke Bojovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DaJeVjecna
Gost
DaJeVjecna

Spremajte polako pare za odstetu

Londonac 90
Gost
Londonac 90

Kako bi oni mogli postojati da ih ovi iz vlasti ne tolerisu

Milosav
Gost
Milosav

Hapsi i ne pustaj

Send this to a friend