Hronika OSUMNJIČENI SEKRETAR VDT-A PREDLAŽE NOVO JEMSTVO

Vujošević za slobodu nudi tuđu imovinu

Vujošević

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, koji je uhapšen zbog sumnje da je dio kriminalne grupe vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, ponudiće stan svog rođaka kao garanciju kako bi mu u nastavku postupka bilo omogućeno da se brani sa slobode, piše Dan.

Prethodno je Viši sud u Podgorici odbio predlog za jemstvo u kojem je Vujošević ponudio dva stana, uz obrazloženje da se ti stanovi mogu naći među sumnjivom imovinom koja može biti zaplijenjena tokom finansijske istrage protiv Vujoševića.

Na tu odluku Višeg suda žalbu je uložila odbrana osumnjičenog sekretara VDT-a. Advokat Borivoje Borović je u izjavi za Dan najavio da će zbog toga predložiti da Vujošević na ime jemstva založi stan koji je vlasništvo njegovog rođaka.

Vujošević se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića počinio krivično djelo vršenje protivzakonitog uticaja. On je u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, ali je pred istražiteljima to demantovao.

Apelacioni sud je prilikom određivanja pritvora Vujoševiću ukinuo pritvorski osnov opasnost od uticaja na svjedoke. Međutim, krajem prošlog mjeseca Viši sud je uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, pa je Vujoševiću tada određen pritvor i zbog opasnosti od uticaja na svjedoke. Prvom odlukom sudije za istragu Vujoševiću je pritvor bio određen samo zbog opasnosti od bjekstva.

Prema odredbama Zakona o krivičnom postupku, jemstvo može biti put do slobode jedino u slučaju ako je optuženom pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva.

Vujošević je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da utiče na specijalne tužioce u istragama koje se vode protiv njega i članova njegove kriminalne organizacije. Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević je u prethodnom periodu objavio niz audio-snimaka telefonskih razgovora u kojima Vujošević priznaje kako za njega pregovara sa VDT-om Ivicom Stankovićem i ostalim tužiocima. Na snimcima razgovora koje je Knežević objavio, između ostalog, čuje se kako Vujošević potvrđuje Kneževiću da je novac koji mu je davao nosio vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću da bi olakšao položaj vlasniku Atlas grupe i njegovim saradnicima u postupcima koji se protiv njega vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom.

Specijalno državno tužilaštvo dovelo je u sumnju autentičnost tih snimaka.

Iako je bilo spekulacija da se vrše određeni pritisci na Vujoševića kako bi krenuo u pregovore sa SDT-om, on to nije učinio. Iako je bilo zakazano njegovo dodatno saslušanje na kojem je navodno trebalo da dopuni istragu, to se nije dogodilo. On je priveden kada je ponudio jemstvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dusko
Gost
Dusko

Otvorite tender oglase pa cete vidjeti koliko je stanova izdavao vujosevic ha ha ha kakve jeftine malverzacije svi dzepove napunili a mi skapasmo od muke ! Koliko ih imaju drugi kad sekretar suda se razbacuje sa njima !

P,OLTRON
Gost
P,OLTRON

Manje će se sekirati za tuđu imovinu kad utekne ko marović u beograd na lečenje pametno neno mogo bi i stanković da založi koji stan koliko si mu odnio eura

Peruta
Gost
Peruta

Čovjeku dođe prosto žao kad vidi ko robija u CG zatvorima. Sve drugorazredni igrači,koji muku muče da ne otkriju one za koje robijaju. Zar Vujošević nije praćen kao član kriminalne organizacije? Ako je praćen,logično bi bilo da je pod mjerama tajnog nadzora i da Tužilaštvo ima iste ove snimke koje ima Knežević. Ako nema baš ove snimke,onda ima neke druge,koji… Više »

Plana brda
Gost
Plana brda

Kakvo oduzimanje imovine Nena Patka kad nemaju ni jedan dokaz da je dao pare Ivici. Zar snimci DK nisu nikakav dokaz jer nisu nabavljeni legalno.. Uhapsio je Katnić Vujoševića a onda nam otkrio “bio je pod prismotrom godinu dana”.. Komedija i petljanje Katnića, ne zna đe udara.. Meda optužuje da je dobijso novac od “lica sa potjernice” 2014. a tada… Više »

Joo
Gost
Joo

za stanove se mora istraziti kojim novcem su kupljeni…..jer je moguce da je koristen novac koji mu je Di Kej davao za mito…..sto bi pokazalo da je on uzimao novac samo za sebe i svoju korist…….sto se slikanja sa Di Kejom tice, licno sam ga video u Atlas centru kada je u restoranu prisao nekim likovima koji su sedeli za… Više »

puhi
Gost
puhi

nijesu to tuđe imovine…to su sve ovi naši istaknuti sekretari i političari upisivali na imena familija,prijatelja…vidi se kako nam je oglodana država do kosti

cetinje
Gost
cetinje

Tacno puhi,ove finte vise nidje ne pale,a dobro je izucio zanat od Di Keja,prevarom do svega.

Send this to a friend