Hronika

Vujoševiću produžen pritvor, dobio od Kneževića stan na korišćenje

Nenad Vujošević

Sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević osnovano sumnjiče da je postao član kriminalne organizacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića, a to proizilazi iz dokaza do kojih su istražitelji došli mjerama tajnog nadzora. Ovo je, između ostalog, navedeno u odluci Suda koji je za još dva mjeseca produžio pritvor sekretaru VDT-a, piše Pobjeda.

Njemu se na teret stavlja da je počinio krivično djelo stvaranje organizacije iz člana 401 a stav 2 u vezi stava 1 i 6 Krivičnog zakonika. Među dokazima je i komunikacija od 19. juna 2018. godine u kojoj Vujošević obavještava Kneževića da je bio u Specijalnom tužilaštvu i daje sa određenim osobama koje postupaju u predmetu e-komerc stupio u kontakt.

Od organizatora kriminalne grupe Kneževića dobio je jasne instrukcije da nastavi sa izvršenjem kriminalnog plana… Vujošević je po dobijenom zaduženju pozvao postupajućeg tužioca u avgustu 2019. da bi provjerio da li su u predmetu e-komerc i dalje blokirana novčana sredstva te i da li će blokada biti produžena.

Nakon toga 22. avgusta Vujošević je posjetio specijalnog tužioca koji je postupao u predmetu gdje je među osumnjičenima bio i Dejan Sekulić, kum odbjeglog biznismena. Tada je tom tužiocu saopštio da dolazi u ime vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i upitao da li postoji mogućnost da se ne odredi pritvor. Sljedećeg dana je, kako se navodi u odluci o pritvoru, glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštio da nije išao po instrukcijama Stankovića, već je to uradio samoinicijativno i da “je intervenisao da se ne odredi zadržavanje”. Sekulić se od hapšenja nalazi u pritvoru na zahtjev Specijalnog tužilaštva što je prihvatio sudija za istrage Višeg suda u Podgorici.

Sud se u odluci o pritvoru Vujoševiću pozvao i na iskaz svjedoka saradnika Vlatka Rašovića, koji je bio šef opštih poslova u Atlas banci, a koji je saopštio daje Vujošević još od 2017. godine imao učestalu komunikaciju sa Kneževićem. Vujošević se još prije tri godine sastajao sa Kneževićem u kući odbjeglog biznismena koji je to pokušao da sakrije od saradnika Rašovića i Dražena Vujisića. Navedeno je i da je Vujošević koristio stan u Baru koji je u vlasništvu Atlas investa, odnosno Kneževića. Apelacioni sud je u obrazloženju naveo da je prvostepeni sud pravilno utvrdio da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva Vujoševića za slučaj da se nađe na slobodi. Sekretar VDT je, kako se navodi, osnovano sumnjiv da je počino krivično djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne od osam godina zatvora.

Oni u odluci podsjećaju da je Vujošević 13. septembra napustio Crnu Goru u 3.40 časova ujutro, samo dan ili dva uoči objelodanjivanja prvog Kneževićevog snimka. Sud smatra da postoji opasnost ukoliko bi se Vujošević našao na slobodi da bi mogao pobjeći i tako ometao vođenje postupka. Odbrana sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva ranije je podnijela zahtjev da se njihov klijent brani sa slobode, a kao jemstvo je ponudila stan koji je procijenjen na 70.000 eura. Protiv tog zahtjeva bilo je Specijalno državno tužilaštvo koje je ukazalo daje Vujošević i pod finansijskom istragom i da se provjerava porijeklo njegove imovine među kojom je i stan koji je ponudio kao jemstvo.

Sudija za istrage Višeg suda Miroslav Bašović smatrao je da je osnovano protivljenje Specijalnog državnog tužilaštva te i da ponuđeno jemstvo nije garancija da će okrivljeni, za slučaj da se nađe na slobodi, ostati u Podgorici.

U žižu javnosti Vujošević je dospio sredinom septembra kada je Knežević objavio telefonski razgovor sa njim u kojem sekretar potvrđuje daje nosio novac za prvog čovjeka Tužilaštva Ivicu Stankovića. Te optužbe je Stanković kategorično negirao ističući da je svoj posao radio časno i pošteno.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
VojoRealistasamo jakoBrandyRašo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojo
Gost
Vojo

A sto ces moj Nenade bio si osilio mislio si u jednom momentu da si kralj a sad jaoces ka ranjenik

Realista
Gost
Realista

Što bi sa kreditnom karticom koju je dobio Milo Đukanović od Kneževića?

samo jako
Gost
samo jako

nenade crni jesi li osjetio zemljotres

Brandy
Gost
Brandy

Neno,nijesi u epicentru,zemljotres je aktuelan!

Rašo
Gost
Rašo

Kad bi svi koji su od Kneževića uzeli nešto , zatvor bi bio mali i neuslovan za te osobe.

Haris
Gost
Haris

Dobio stan od lopova dulja pa bi da ga založi kao kauciju da ga pupte aaaaaaaahahahahahaha

Marko
Gost
Marko

Nije “daje”,nedo “da je”. Baš nervirate sa ovom greškom u svakom tekstu!!!

Kotor
Gost
Kotor

“daje” napisano nekoliko puta. Pise se “da je” u ovom kontekstu

Send this to a friend