Hronika

Vukčević i Marković kandidatkinje za vrhovnog državnog tužioca

Sa sjednice Tužilačkog savjeta

Kandidatkinje Lidija Vukčević i Danijela Marković ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor vrhovnog državnog tužioca, saopšteno je danas nakon sjednice Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao v.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

Na sjednici je obavljen i intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor rukovodioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Takođe je razmotreno 12 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

“Tužilački savjet donio je odluku da se raspišu javni oglasi, po sistemu napredovanja, za izbor tri državna tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i jednog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, kao i jednog specijalnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu”, navodi se u saopštenju Tužilačkog savjeta.

Za člana Upravnog odbora, Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, kao predstavnica Tužilačkog savjeta određena je specijalna tužiteljka Liljana Lakić.

Tužilački savjet je utvrdio spisak tema za obuke državnih tužilaca za 2020.godinu. Razmatran je izvještaj o raspoloživim sredstvima i troškovima Tužilaštava i Sekretarijata za devet mjeseci 2019.godine.

 

10

avatar
1000
10
0
0
 
10
Šćepan majušnidrago đurovićRiveraZdravoljubacMontenegro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Ovo je najbolje u crnoj gori – svi kažu gore nema

drago đurović
Gost
drago đurović

Ima li neko sa slike da nema makar po dva stana i tri kredita? Ako ima pod hitno da se ispravi ta nepravda i da to potvrdi Ustavni sud.

Rivera
Gost
Rivera

Lidija to ti je završeno 100%.

Zdravoljubac
Gost
Zdravoljubac

Sprdnja!!!!

Montenegro
Gost
Montenegro

Gle ekipe sa slike. Ne zna ko je od koga gori

Hehe
Gost
Hehe

E cus Danka hahahaha

primorje
Gost
primorje

stara garda

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

kakva mrtva trka…..ne zna se ishod

Pravnik
Gost
Pravnik

Podrska za Danijelu,dobar pravnik i covjek!

Ida
Gost
Ida

Desna ruka i lijeva ručica? Zna se koja će pod moju šapu, reče krupna zverka.

Send this to a friend