Hronika

Vukotić sjutra na saslušanju

Jovan Vukotić

Navodni vođa škaljarskog klana, Jovica Vukotić, kako je potvrđeno za N1, biće sjutra saslušan u Drugom osnovnom Tužilaštvu u Beogradu. Vukotić, koji se dovodi u vezu sa brojnim kriminalnim radnjama u Srbiji, Crnoj Gori i drugim evropskim zemljama, juče je doveden u Beograd, pošto je prethodno uhapšen sa lažnim dokumentima u turskoj Antaliji.

<<<Detalji hapšenja Jovice Vukotića<<<

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović otkriva zbog čega za Vukotićem traga Grčka, ali nije želio da otkrije za šta ga tereti Srbija.

“Ono što mogu da vam kažem je da je ovo lice uhapšeno u Turskoj, da je protjerano iz Turske, da je protjerano u Srbiju, da je u Srbiji u toku krivični postupak protiv ovog lica, a za ovim licem traga i Grčka zbog sumnje da je bio u lancu trgovine 135 kilograma kokaina”, kazao je Stefanović.

On je međutim demantovao pisanje medija da su pored Jovana uhapšene još dvije osobe, navodno, njegov brat Igor Vukotić i Podgoričanin Stevan Stamatović, koji su takođe označeni za vođe škaljaraca.

“Trenutno se radi samo o ovom licu što se tiče srpskih pravosudnih organa, što se tiče srpske policije, radi se samo o jednom licu”, rekao je Stefanović.

U Drugom osnovnom Tužilaštvu, u Beogradu, za televiziju N1 potvrdili su ono što se do sada u javnosti nikada nije spominjalo – da je Jovica Vukotić osumnjičen da je falsifikovao isprave i da je zbog toga, protiv njega, pokrenut krivični postupak.

Vukotić se godinama spominje kao vođa jednog od najjačih crnogorskih kriminalnih klanova.

Upravo su mediji Crnoj Gori prvi i objavili vijest o njegovom hapšenju u Turskoj. Ipak, crnogorska policija za njim ne traga, niti se o njegovom hapšenju oglašava.

Vukotić je, 2015. u zatvoru u Spužu proveo devet mjeseci, i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002. godine.

Škaljarska grupa, čiji se sumnja da je predvodnik, poznata je po ratu s kavačkim klanom u kojem je do sada u Crnoj Gori i Srbiji ubijeno više od 30 osoba.

9 Komentara na "Vukotić sjutra na saslušanju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend