Hronika VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA SASLUŠAN PO ZAMOLNICI CRNE GORE

Vukotić tvrdi da ima alibi za pokušaje ubistva

Vukotić

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, koji je u policijskim evidencijama označen kao jedan od vođa “škaljaraskog klana”, saslušan je u u Beogradu po zamolnici Ministarstva pravde Crne Gore. Vukotić je iskaze dao na okolnosti istraga u predmetima u kojima se tereti za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe “kavačkog klana” Radoja Zvicera, i Miloša Radonjića i Vojina Stupara, pripadnika tog klana.

Vukotićev advokat Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je za Dan da je njen branjenik saslušan. Ona je kazala da je Vukotić negirao krivicu i nadležnim organima pružio dokaze da u vrijeme pucnjava nije bio u Kotoru, pa čak ni u Crnoj Gori.

“Jovan Vukotić je saslušan u Srbiji po zamolnicama iz Crne Gore i u predmetu u kom su oštećeni Stupar i Radonjić kao i u predmetu gdje je oštećena Tamara Zvicer. U oba slučaja on čvrstim alibijima dokazuje da nije bio niti je mogao biti na mjestu izvršenja tih krivičnih djela, pa da ne može biti ni izvršilac tih krivičnih djela. Kada je u pitanju pokušaj ubistva Tamare Zvicer, Jovan je u tom trenutku bio hiljadu kilometara daleko od mjesta događaja i odmah čim je javno prozvan u vezi s tim dostavio je tužilaštvu materijalne dokaze u vidu video-zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrđuju njegov alibi. Na te okolnosti postoji i veliki broj svjedoka”, rekla je Dobričanin Nikodinović.

Identičnu odbranu iznio je i povodom optužbi za pokušaj ubistva Radonjića i Stupara.

“I kada je u pitanju pokušaj ubistva Stupara i Radonjića, Vukotić tog dana nije bio u Kotoru, niti negdje drugo na Crnogorskom primorju, a uvidom u spise može se utvrditi da njegovu odbranu potvrđuje i analiza svih materijalnih dokaza, kao i brojni svjedoci”, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Vukotić se nalazi u zatvoru u Beogradu, gdje služi kaznu zatvora od 15 mjeseci zbog faslifikovanja pasoša. Kako su protiv njega podnesene krivične prijave u dva predmeta za pokušaje ubistava, a kako je nedostupan tužilaštvu, upućena je zamolnica da izjavu da u Srbiji.

Vukotić se tereti da je u martu 2016. godine sa Milićem Minjom Šakovićem i Igorom Dedovićem pokušao da ubije Stupara i Radonjića. Šaković, Vukotić i Dedović sumnjiče se da su 27. marta 2016. godine u naselju Rakite u Kotoru, po prethodnom dogovoru, saumišljajem pokušali da ubiju Radonjića i Stupara. Oni su vozilom marke “BMW”, kojim je upravljao Dedović, dok se na mjestu suvozača nalazio okrivljeni Šaković, a na zadnjem sjedištu Vukotić, prepriječili put vozilu marke “citroen C3” u kojem su bili Radonjić i Stupar. Vukotić je izašao iz vozila i iz pištolja marke “škorpion” sa prigušivačem ispalio više projektila u pravcu Radonjića, koji se nalazio na mjestu suvozača u “citroenu”. Kada su Radonjić i Stupar izašli iz auta i počeli da bježe, iz vozila su istrčali i Dedović i Šaković i zapucali u njihovom pravcu. Jedan hitac pogodio je Stupara nanoseći mu tešku tjelesnu povredu, dok je Radonjić prošao bez ozleda.

Nekoliko mjeseci nakon toga, prema sumnjama tužilaštva, Vukotić je iz automobila pu cao u pravcu vozil a u kojem je bila Tamara Zvicer sa maloljetnim djetetom. Ta pu cnjava dogodila se u kotorskom naselju Dobrota. Srećom, povrijeđenih nije bilo.

Stupar promijenio iskaz, Šaković na slobodi

Sumnja da su Vukotić, Šaković i Dedović pucali iz automatskog oružja u pravcu Radonjića i Stupara potekle su upravo iz iskaza napadnutih mladića. Oni su u tužilaštvu tvrdili da su ih napala trojica “škaljaraca”.

Mećutim, Stupar je nedavno ponovo saslušan na te okolnosti budući da je uhapšen zbog afere “Jadran”. Na novom saslušanju tvrdio je da je njega i Radonjića tada napala jedna osoba, a ne tri, i da ne može da potvrdi ko je to bio. Nakon toga, Šakoviću, koji je jedini bio pritvoren zbog ovog djela, ukinut je pritvor.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
Andrija...MirjanaMneO idolima
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana
Gost
Mirjana

Slava Vesku Vukoticu .

Mne
Gost
Mne

Jovicu za minstra policine, Nuhodzivcu sikter

O idolima
Gost
O idolima

Jos malo i bice usko u crnu goru samo da jodza stigne. Najaci si Vukoticu

nikodinovic
Gost
nikodinovic

a sto si dosadan vise

nikodinovic
Gost
nikodinovic

A stomdi dosadan vise

Andrija
Gost
Andrija

Posteni moj cevljanin.

...
Gost
...

Svi posteni zijevaju u zatvor …

Andrija
Gost
Andrija

Vise in je u zatvor postenih no na slobodu!!!

Stefan
Gost
Stefan

Jovice puna podrška za tebe!

Send this to a friend