Hronika

Vuković: Izražavam bunt zbog mučkog napada na Oliveru Lakić

Izražavam bunt zbog mučkog napada na novinarku Oliveru Lakić, jer je napadnuta jedna žena i to na kućnom pragu. Poruka je – nijesi sigurna tamo gdje bi svaki čovjek trebalo da bude siguran, a to je svoj dom, kazala je Aleksandra Vuković poslanica Demokratske partije socijalista, u emisji Replika na RTCG.

Ona je dodala da je pucanj u nogu novinarke Lakić, da se pošalje poruka, valjda da joj se savije kičma kako bi se onemoćila u svom profesionalnom obavljanju posla, odnosno istraživala, naravno na onom polju koje je svakako najbolnije za svako društavo, a to je polje kriminala.

“Svjedoci smo da su, ne samo u Crnoj Gori, već regionu i svijetu, novinari koji su se bavili temom kiminala, bili izloženi takvim atacima. Lično ja, ali i moja partija, izražavamo gnušanje prema ovom događaju. Jednako imam stav zapitanosti da li je moguće da politizujemo i ovakve slučajeve. Prevelika je žrtva Olivere Lakić da bi na njoj zarađivali jeftine političke poene.  Kao nekadašnja novinarka, a sada poslanica DPS, kažem da je ovo atak na naše društvo i sve njegove vrijednosti”, poručila je poslanica DPS-a.

Optužuju Đukanovića

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović zapitao je zašto se čudimo što se ovo dogodilo Oliveri Lakić.

“I vereras ponavljam nešto što se javnosti neće dopasti. Ovo neće stati”, poručio je Danilović.

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović kaže da bi ovo što se desilo trebalo da nas otrijezni.

“Nije to naprasno nastalo. Treba da se pozabavimo ambijentom u kojem je moguće ovako nešto i skandaloznom izjavom predsjednika DPS-a Mila Đukanovića. Ovo je staljinistički ambijet koji traje dugo. Dugo upozoravamo na to”, jasan je Pavlović.

Najveću ogdgovornost za stvaranje ambijenta napada na nvoinare ima predsjednik DPS-a, tvrdi potpredsjednik GP URA Neđeljko Rudović.

“A njegove poruke su da su svi mediji koji nijesu posvećeni njegovanju tekovina DPS-a, neprijatelji države Crne Gore. I ne samo to, već da su i fašisti. Mislim da je svaki odratso čovjek svjestan posljedica takvih riječi”, jasan je Rudović.

M.Dušević

Send this to a friend