Hronika

Za tri praznične večeri inspekcija napisala kazne od 47.000 eura

Svetlana Šljivančanin

Tokom tri praznične večeri obavljeno je 448 inspekcijskih nadzora, tokom kojih su utvrđene 32 nepravilnosti, saopštila je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da su u tom periodu izrekli 46 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 47.000 eura.

“Podnijeli smo i osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Zahtjevi se odnose na subjekte koji su prekršaj vršili više puta. Takođe, ispraznili smo i šest ugostiteljskih objekata zajedno sa kolegama iz Uprave policije”, istakla je Šljivančanin.

Kad bi, kako je rekla, sumirali rezultate od početka godine, ona kaže da su izdali 148 prekršajnih naloga, u ukupnom iznosu od 164.850 eura, te podnijeli 58 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

“Cifra nije mala, posebno kad su u pitanju zahtjevi koji se podnose sudu, i mi ishode tih zahtjeva tek očekujemo”, rekla je Šljivančanin.

Kad su u pitanju najčešće nepravilnosti, ona je rekla da se uglavnom odnose na nepoštovanje fizičke distance među gostima, te distance među postavljenim stolovima.

Ona je upozorila i da gosti u kafićima mogu biti kažnjeni, što je bio slučaj nedavno u Baru. Kazna za fizička lica, kako je rekla, iznosi 100 eura.

10

avatar
1000
10
0
0
 
10
NikoladrachkiJelenaAntiqueSjeverna Koreja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

Koliko ste kazni napisali srpskoj crkvi?

drachki
Gost
drachki

Ovo je samo dokaz da ste uveli klerikalnu državu. Za crkvu ne važe pravila i propisi. Štitite je ka da je bijeli međed, ali ona vas je i izabrala što jes’- jes’.

Jelena
Gost
Jelena

Koliko ste kaznili SPC?

Antique
Gost
Antique

Najveći udar na ugostitelje je država i ova osoba koja se dokazuje novom režimu.

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

Ima li sto za hram da plati?

freeMNE
Gost
freeMNE

A “svetinje”?

Dula
Gost
Dula

Vi se hvalite koliko ste kaznili ugostitelje. Nije ovo Svajcarska, da pisete tolike kazne. Koliko ljudi nijesu radili. Sram vas bilo.

Markoni
Gost
Markoni

A crkve???

nole
Gost
nole

sto nepisaste kazne po crkvama dje niko nepostova mjere

Sveto
Gost
Sveto

Da li ste pisali kazne za nepostovanje mjera u hramovima, zar su oni izuzeti od kazni i mogu da rade sto hoce, ako ne budu i za njih mjere onda ova vlada treba da razmotri cinjenice da svi gradjani nemaju ista prava i slobode.

Send this to a friend