Hronika

Za ubistvo bračnog para Kalezić Jegdiću 20 godina zatvora

Ilustracija

Uroš Jegdić pravosnažno je osuđen je na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva komšija, bračnog para Dušana (64) i Bosiljke Kalezić (52) na spavanju u barskom naselju Šušanj u maju 2017. godine, nakon što je Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici, pišu Dnevne novine.

Naime, 5. novembra prošle godine vijeće sutkinje Vesne Moštrokol optuženom Jegdiću je uz dvadesetogodišnju kaznu zatvora izreklo i mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u bolnici u Dobroti.

“Vrijeme provedeno na liječenju će se uračunati u izrečenu zatvorsku kaznu”, navedeno je u obrazloženju potvrđene prvostepene presude, uz isticanje da ako se liječenje okonča prije isteka kazne, okrivljeni će se uputiti u zatvor na izdržavanje preostalog dijela.

U obrazloženju te odluke navodi se da su vještaci utvrdili da okrivljeni ispoljava paranoidne simptome, kao i da je riječ o obliku duševnog poremećaja koji je uticao na smanjenu sposobnost shvatnja djela i mogućnost da upravlja postupcima. To što je Jegdić ranije neosuđivan i što je ubistva počinio u stanju duševne bolesti sud je uzeo kao olakšavajuće okolnosti.

Prema navodima optužnice, Jegdić je 5. maja 2017.godine u jutarnjim satima, polomivši prozorsko staklo, ušao u kuću Kalezića, a potom u spavaću sobu Dušana i Bosiljke i pucao im u glave. Zatim je pobjegao naoružan u šumu nekoliko kilometara dalje, gdje je pokušao da izvrši samoubistvo, ali policija ga je sustigla i prilikom hapšenja imao je konopac oko vrata.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
GoranBravo, sudija!sramotaMirkaOrmar Nohodzaj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran
Gost
Goran

SRAMOTA..JELI OVO REALNO-PITA LI SE SUDIJA KAKO JE NJIHOVOJ DJECI-NEDAJ BOZE!!!

Bravo, sudija!
Gost
Bravo, sudija!

E, tako se to radi!

sramota
Gost
sramota

predumisljak dvoje mrtvoh…sve osim malsilalne je smijurija…ovo je bruka kakva nam je kznena politika…ne treba niko ko je ovo uradio da ima sansu u zivotu ni promil sanse

Mirka
Gost
Mirka

BRUKA I SRAMOTA !!!! Ubiti dvoje nevinih ljudi dok spavaju, grijeh , tuga …… A da je umjesto njih bio zet sudije ,onda bi bio osudjen na 40 godina . Sramota u kakvoj drzavi zivimo !!!!

Ormar Nohodzaj
Gost
Ormar Nohodzaj

Trebali su ga pustit. U Dobrotu ce ga bas pricuvat. Prvi dan ce pobjec. A sad je i zvanicno zasticen jer je bolestan.

Send this to a friend