Hronika

Zatvorenik iz ZIKS-a prijavio prijetnje smrću

ZIKS

Zatvorenik Kazneno-popravnog doma Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu prijavio je jednog od osuđenika da mu je prijetio ubistvom.

Kako piše Dan, zatvorenik tvrdi da mu je I.G, koji se takođe nalazi u KP domu, više puta prijetio da će ga ubiti. Navodno, njih dvojica su od ranije u sukobu, koji je nedavno kulminirao. Oni su se posvađali, a I.G. mu je uputio ozbiljne prijetnje, koje je on prijavio, jer se, kako je kazao, osjetio ugroženo.

Slučaj je prijavljen podgoričkoj policiji i dostavljeno je pismo osuđenika koji je prepričao sporni događaj. Slučaj je nakon prijema pisma proslijeđen danilovgradskoj policiji, koja je pokrenula istragu.

Osnovni državni tužilac izdao je naloge iz istrage, a policija čeka odobrenje da se saslušaju kako zatvorenik koji je podnio prijavu, tako i I.G. koji je navodno uputio prijetnje smrću. Nakon toga biće utvrđeno da li u ovom slučaju ima elemenata krivične odgovornosti i hoće li se pokretati postupak protiv I.G. Obojica su dali iskaze Upravi zatvora, o čemu su obaviješteni nadležni istražni organi.

Motiv sukoba za sada nije utvrđen.

3 Komentara na "Zatvorenik iz ZIKS-a prijavio prijetnje smrću"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend