Hronika

Završeno suđenje Ulami i Mijoviću za ubistvo Medina, presuda 28. marta

Vladimir Ulama

Završnim riječima danas je u Višem sudu u Podgorici okončan postupak protiv optuženih Vladimira Ulame i Darka Mijovića koji se terete da su 8. jula 2016. godine, ubili Nemanju Medina. Presudu će Vijeće sutkinje Vesne Moštrokol izreći 28. marta.

Zastupnik optužnice, tužilac VDT-a Željko Tomković kazao je da izvedeni dokazi potvrđuju osnovanost optužnice, i zahtijevao je od suda da optužene oglasi krivim i kazni po zakonu. S druge strane, branilac okrivljenih Ulame i Mijovića, advokat Branko Anđelić obraćajući se Vijeću naveo je da bi svaka odluka mimo oslobađajuće bila suprotna istini.

U završnim riječima predstavnik oštećene porodice Medin, Miloš Medin kazao je da bi Nemanja dao život za osobu koja je njega ubila.

“Osoba koja je u našoj kući jela i pila kao njegov drug, neko ko je sa mnom, par sati neposredno nakon nestanka, išao u potragu pružajući mi riječi utjehe. Danas, kao i svih ovih mjeseci unazad, ta ista osoba, mi se perfidno smješkala u lice i gledala me pogledom kao da sam ja ili naša porodica njemu i svima osumnjičenima nešto dužni. A dužni su jedino oni nama, dužni su da nam okončaju ovu dvoipogodišnju agoniju, dužni su nam pravu istinu. Jer ako nisu krivi zašto ćutanje, ako nisu krivi, čemu skrivanje, ako nisu krivi, čemu pisma?”, naveo je Medin.

Punomoćnica oštećene porodice, advokatica Andrijana Razić kazala je da je “reno megan” kojim se Nemanja Medin odvezao do Virpazara kritičnog dana, pronađeno 12. jula i to potpuno izgorjelo.

“Pronađeno je skriveno u šumi daleko od lokalnog puta, a na istoj lokaciji prethodno je pronađena savijena registarska tablica koja je bila u prtljažniku tog vozila, na kojoj su nađeni tragovi krvi Medina, te da on do danas nije pronađen osnovano upućuje na zaključak da on nije živ i da njegova smrt nije posljedica nekog nesrećnog slučaja već umišljajno krivično djelo koje se očigledno pokušalo prikriti uništenjem dokaza i uklanjanjem tragova”, kazala je Razić.

Advokat Anđelić istakao je da je ova optužnica prvobitno vraćena na dopunu, međutim tužilac je istovjetnu optužnicu opet dostavio Sudu – “od tačke do tačke” i sud je kao takvu potvrdio.

“Vi kao vijeće morate prvo donijeti odluku da li se teško ubistvo desilo. Danas postoji razumna sumnja da se Medin pojavi na vrata. Vi nemate zakonsku mogućnost da osudite nekog”, naveo je Anđelić, dodajući da tužilac ćutanje Ulame i Mijoviča plasira kao otežavajuću okolnost.

Osim toga, Anđelić je naglasio i da su se Mijović, Ulama i Medin u jednom trenutku nakon susreta rastali i da su locirani na tri mjesta – Medin u blizini Albanije, Ulama u Virpazaru, a Mijović na Cetinju.

I optuženi Ulama i Mijović danas su kazali da nijesu krivi te da zbog toga ne znaju kako da se brane.

Prema optužnici VDT-a, Medin je nestao 8. jula 2016. godine, oko 17.30 sati, pošto je krenuo u pravcu Virpazara. Vozio je bijeli “megan” koji je 12. jula pronađen zapaljen pored lokalnog puta Virpazar-Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.

Za njegovo ubistvo terete se Ulama i Mijović, dok se optuženom Bogdanu Miliću na teret stavlja da je pomogao učiniocima nakon izvršenog djela. Branilac Milića, advokat Marko Dakić tražio je takođe oslobađajuću presudu za njegovog branjenika, dodajući da je odgovornost Milića uslovljena odgovornošću Ulame i Mijovića.

“Mislim da je porodica Medin dovedena u neotklonjivu zabludu da su ovi momci počinili ubistvo Medina”, zaključio je Dakić

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Po 30 godina i prada zadovoljena. Plus desetak kazni za krivicna djela u toku pritvora.

Petar
Gost
Petar

Kako ce se ovi momci oporaviti i nastaviti dalje sa zivotom stvarno ne znam. Porodici Medin puno srece da saznaju sta se stvarno desilo

Panj veliki
Gost
Panj veliki

Dokle vise glupih komentara valjda ste ljudi shvatili da je suvise kontarisat slucaj ovaj! Dako se rijesi ako kazu da nema dokaza dokle onda drzanje covjeka u zatvor. Medini na silu oce da zadrze Ulamu u zatvor bez i jednog dokaza, niste vi Medini mirne luke, kao sta se prestavljate u javnost.

Dukat
Gost
Dukat

Ovo je strasan zlocin i treba da odgovaraju. Kako te nije sramota pisati ove stvari ovoj porodici je nacinjen strasan zlocin ne znaju ni dje pociva. Sram te bilo,taman si panj

Alfa
Gost
Alfa

…. emocije su jedno, stvarnost je drugo i zakon je trece…. ovo je vrlo tezak slucaj i za tuzilastvo i za sudstvo… niti je definicija KD podpuna u ovom slucaju, tesko za svaki komentar, porodici Medin je najteze…

Sto cemo
Gost
Sto cemo

Treba ih ispitivat kao sto je udba svojevremeno ispitivala informbirovce!

Hello
Gost
Hello

Hahahahaha.. Citao sam dosta o tome. Ali mi se cini da bi tom metodom ispitivanja priznali i sto jesu i sto nijesu uradili.
Svakako se slazem sa tvojim komentarom. Mnogo bi toga bilo ljepse u ovoj drzavi samo da su se te drevne tehnike ispitivanja zadrzale. Ali tad nije bilo NVO, raznih zastitnika i ostalog..

Goran
Gost
Goran

Vjerovatno mu je stric potegao veze i nadaju se spasu,”cuvene” Ulame. Ako ima zakona u ovoj zemlji svim ucesnicima treba dodijeliti dozivotnu robiju. Ugasili su jedan mladi, ljudski zivot. Jos jedna je majka zakukala zbog tih monstruma. Iskreno se nadam da ce i njihove zakukati posle ovog ovog djela tj. nedjela koje su napravili.

Slavo
Gost
Slavo

A da ti malo Gorane prosetas do MUP-a i kazes sto znas jer znas da je ugase zivot.Pomozi ako bilo sta znas da se rijesi misterija. Ako ne znas nista onda ne lupetaj

Lukase
Gost
Lukase

Nema potrebe niko da seta do mupa i da bilo sta novo dokazuje jer je dokaza na pretek.Svima je jasno što se ođe desilo.

Objektiv
Gost
Objektiv

Ovaj slucaj je baziran na intuiciji g-dina tuzioca. Ne znam sta je covjek umislio ali dok ne bude on odgovarao pred sudom za obmanu i zabludu porodice , za izgubljeno ne nadoknadivo vrijeme, za stetu nanesenu pogresno osumnjicenim i traumu njihovim porodicama , mi kao drustvo ne mozemo naprijed.

Send this to a friend