Hronika

Zbog dilovanja marihuane podnijete krivične i prekršajne prijave

Uprava policije
Uprava policije

Podgorička policija podnijela je krivične prijave protiv četiri osobe, a protiv devet prekršajne prijavezbog  tzv. ulične prodaje narkotika i zloupotrebe narkotika.

“Policija je u Bulevaru Zetskih vladara kontrolisala B.K. (18), A.J. (18) i N.K. (18), koji su bili u jednom parkiranom vozilu. Kod B.K. pronađeno je pvc pakovanje marihuane. Kriminalističkom obradom došlo se do sumnje da je B.K. nabavio drogu, od koje je napravio tzv. džoint i dao ga na uživanje deugim osobama. Po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv B.K. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga”, saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, kontrola je izvršena u krugu jedne fabrike gdje su zatečene četiri osobe.

“Kod T.R. (29) pronađen je tzv. džoint, a nakon prikupljanja obavještenja od zatečenih lica, policija je došla do sumnje da je A.R. (27) pribavila marihuanu posredstvom B.Ž. (27), a koju je protom dala T.R. Po nalogu nadležnog tužioca protiv A.R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga”, ističe se u saopštenju.

Policija je u ulici Meše Selimovića kontrolisala vozilo marke „Fiat 500“, kojom je upravljao M.R. (18), a u kojem se nalazilo još jedna osoba. Tom prilikom je M.R. pronađen džoint, a na zadnjem sjedištu oko 65 grama marihuane, drobilica i pakovanje rizli.

“Protiv M.R. su podnijete krivične prijave nadležnim tužiocima zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga”, ističuu policiji.

B.L. (25) je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Policija je kontrolom u ulici Novaka Miloševa kod njega pronašla u oduzela tri pakovanja sa sadržajem marihuane, drobilicu i vagu za precizno mjerenje. Podgorička policija je protiv devet osoba podnijela prekršajne prijave zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod ovih lica policija je kontrolama pronalazila manje količine kokaina i marihuane”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend