Hronika

Zbog pucnjave u Tivtu: Vukotić oslobođen, bratu Igoru sedam mjeseci

Sa privođenja

Sudija kotorskog suda Momirka Tešić objavila je juče presudu članovima takozvanog škaljarskog klana, braći Jovanu i Igoru Vukotiću i njihovom sugrađaninu Jovanu Jovanoviću, zbog pucnjave u tivatskoj diskoteci Madam Coco 2012. godine kada je ranjen radnik obezbjeđenja, Tivćanin Dejan Deković, pišu Dnevne novine.

Jovan Vukotić je oslobođen optužbe, dok je njegov brat Igor osuđen na sedam mjeseci zatvora, a Jovan Jovanović na godinu i dva mjeseca.

Prvobitno je sudija Tešić donijela oslobađajuću presudu za svu trojicu, ali je Viši sud poništio presudu Osnovnog suda u Kotoru iz novembra 2015. godine kojom su Vukotići i Jovanović u nedostatku dokaza oslobođeni krivične odgovornosti za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

U obrazloženju presude se navodi da su Jovan Jovanović i Igor Vukotić 17. jula 2012. godine oko 01.55 sati u diskoteci Madam Coco u Tivtu opšte opasnim radnjama i sredstvima izazvali opasnost za život i tijelo oštećenog Dejana Dekovića i više gostiju lokala.

“Oba okrivljena su po ulasku u diskoteku iz po jednog od tri pištolja nepoznate marke od kojih su dva kalibra 7,65 mm a jedan kalibra 9,00mm, ispalili više projektila u pravcu oštećenog i prisutnih lica od kojih je jedan pogodio Dekovića nanijevši mu lake tjelesne povrede u lijevom tjemenom predjelu”, kaže se u presudi.

Sudija Tešić je produžila pritvor Jovanoviću koji može trajati do pravosnažnosti presude, a najduže do 9. aprila 2018. godine, odnosno dok ne istekne vrijeme trajanja izrečene kazne zatvora.

Jovanović je početkom decembra prošle godine pobjegao iz zgrade OB Kotor, gdje je boravio u tužilačkom pritvoru, a potom je uhapšen u Njemačkoj gdje se krio, nakon čega je bio u ekstradicionom pritvoru, potom deportovan u Crnu Goru i trenutno se nalazi u ZIKS.

Send this to a friend