Hronika

Zbog šenlučenja na svadbi u Pljevljima uhapšene četiri osobe: Ranjena djevojka, oduzet pištolj Crvena zastava, revolver Magnum, dva gasna pištolja

Pljevlja

Četiri osobe uhapšene su zbog incidenta koji se juče dogodio u Pljevljima, kada je prilikom šenlučenja na svadbi ranjena N.K. iz tog grada , saznaje CdM iz policije. Radi se o F.Ć., G.Ć., S.O. i V.V, učesnicima svadbenog veselja.

<<<Pljevlja: Na svadbenom veselju mlađa ženska osoba ranjena vatrenim oružjem<<<

Iz policije navode da ih je hitna pomoć juče obavijestila da je u toj ustanovi na ukazivanje ljekarske pomoći pristigla N.K. iz Pljevalja sa povredama u nogama.

“Službenici policije su u koordinaciji sa postupajućim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, izvršili uviđaj lica mjesta i utvrdili da je prilikom proslave svadbenog veselja ispred porodične kuće G.Ć. (60) iz Pljevalja došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane više nepoznatih lica gdje je, kako se sumnja, jedan od projektila ispaljen u asfaltnu podlogu nakon čega su usljed rikošetiranja fragmenti od projektila povrijedili N.K. i nanijeli joj teške tjelesne povrede u predjelu donjih ekstremiteta u vidu prostrelne rane sa oštećenjem koštanih struktura desne noge, dok je u predjelu lijeve noge zadobila povrede u vidu ustrelne rane”, navodi policija.

Preduzimajući dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici su u koordinaciji sa postupajućim tužiocem identifikovali osobe koja su na navedenoj lokaciji prilikom svadbenog veselja upotrijebljavale oružje.

Shodno naredbi Osnovnog suda u Pljevljima izvršen je pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije.

“Prilikom preduzimanja službenih radnji policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj Crvena Zastava M-57, kalibra 7,62 mm bez municije, revolver Magnum 357 bez municije, kao i dva komada “gasnih” pištolja marke Zoraki 2918TD i Ekol Firat Magnum 9mm”, ističe policija.

U vezi ovog događaja policijski službenici su zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, uhapsili S.O. (31), V.V. (61), G.Ć. (60) i F.Ć. (31), svi iz Pljevalja.

“U toku ovog izviđajnog postupka, prikupljeno je više obavještenja od građana – svjedoka događaja, izuzet je veći broj predmeta i tragova od učesnika događaja događaja, kao i sa lica mjesta, dok je oduzeto vatreno oružje upućeno radi vještačenja Forenzičkom centru u Danilovgradu”, navodi policija.

Postupajući tužilac će nakadno, nakon prikupljanja dodatnih obavještenja i analize svih dokaza, izvršiti pravnu kvalifikaciju krivičnog djela učinjenog na štetu N.K. u pravcu procesuiranja neposredenog izvršioca krivičnog djela.

Uprava policije apeluje na građane da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja prilikom privatnih i javnih proslava, svadbenih, rođendanskih i drugih veselja, podsjećajući na odredbe Zakona o oružju kojim se u članu 33 propisuje da je zabranjeno nošenje oružja na javnom mjestu, da su svi dužni da se pridržavaju pravila javno istaknutih zabrana o unošenju oružja u određene prostore ili prostorije, kao i da se ne smije na javnom mjestu oružje učiniti vidljivim drugim licima, niti se smije nositi na način koji ih uznemirava.

“Ističemo i da će službenici Uprave policije pored preventivnih mjera koje kontinuirano sprovode, preduzeti i represivne mjere prema onoj kategoriji lica koja se ne pridržavaju zakonskih propisa. S tim u vezi, policija je pokrenula akciju „Poštuj život – vrati oružje“ u cilju podizanja svijesti građana o štetnim posljedicama posjedovanja oružja, i u krajnjem, stvaranja bezbjednijeg ambijenta za život svih građana”, poručuje policija.

S.Đ.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
HuseinNinoSherlock HolmesCrnogorkaZarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Husein
Gost
Husein

Zalosno. Ima policija posla policija koliko hoce ovdje,,pocnite da radite vise !!!!

Nino
Gost
Nino

Kad ce litije ?

Sherlock Holmes
Gost
Sherlock Holmes

Aha baš je bezbjedno. Kao u pojasu Gaze

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Vranešu ovo ti je cirkus!!!

Zarko
Gost
Zarko

Kakava sramota.

d3gc
Gost
d3gc

svaki dan, ali SVAKI dan šenluče na brdu iznad “MANS”-a , ali to njih ne dotiče da se oglase.

Mozda
Gost
Mozda

Stoka bezobzirna. Kakav je to crni obicaj pucati iz vatrenog oruzja u uslovima mira, kad je dan veselja a ne koristenja naprava za ubijanje.

Send this to a friend