Hronika

Uhapšen potpukovnik: Zbog svađe oko posla u Ministarstvu odbrane potezano oružje

Potpukovnik Vojske Crne Gore Emin Husović uhapšen je nakon što je jutros oko 11 sati pucao u službenim prostorijama Ministarstva odbrane. Srećom, u incidentu nije bilo povrijeđenih, a tužilac je kvalifikovao krivično djelo kao pokušaj ubistva službenice Ministarstva A.LJ.

“Danas oko 11 sati, u službenim prostorijama Ministarstva odbrane, potpukovnik E. H. je upotrijebio vatreno oružje i tom prilikom, nije bilo povrijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta. Sve okolnosti ovoga događaja utvrdiće nadležni državni organi”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako nezvanično saznaje CdM, do incidenta je došlo oko unutrašnje svađe oko posla, zbog čega je Husović potegao oružje i zapucao.

Službenici Vojske koji su se zatekli na licu mjesta spriječili su dalji sukob.

Uviđaj, po nalogu tužioca, obavili su službenici podgoričkog Centra bezbjednosti.

“CB Podgorica je prijavljena upotreba vatrenog oružja u prostorijama Ministarstva odbrane. Policija je izašla na lice mjesta i obezbijedila ga do dolaska Više državne tužiteljke Maje Jovanović koja je obavila uviđaj”, saopšteno je nezvanično CdM-u iz policije.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je Viša državna tužiteljka kvalifikovala krivično djelo kao pokušaj ubistva.

“Izuzeti su tragovi, koji će biti predmet vještačenja po naredbi ovog tužilaštva, a od strane tužioca dat je nalog policiji da se E.H. uhapsi zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju. On će u zakonskom roku biti doveden u ovo tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog”, navode u Tužilaštvu.

S.Đukanović

130 Komentara na "Uhapšen potpukovnik: Zbog svađe oko posla u Ministarstvu odbrane potezano oružje"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend