Hronika

Zbog više krivičnih djela uhapšen srpski državljanin u Baru

Ilustracija

Srpski državljanin P.V. (64) iz Šapca uhapšen je u Bari zbog više krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

Za njim je NCB Interpol Beograd raspisao potjernicu radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina zbog trgovine drogom i teške krađe, kao i zbog vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je počinio ratni zločini protiv albanskih civila.

On je izvršio ratni zločini protiv civila, kako se sumnja, u periodu između 23. marta 1999. i 20. juna 1999. godine u selu Cuska, Opština Peć, kao jedan od pripadnika paravojne jedinice „Šakali“, na način što je napadao Albance, ubijao ih, mučio, pljačkao i uzimao njihovu ličnu imovinu radi sticanja dobiti. Tom prilikom ubijena je 41 osoba.

Niame, službenici RCGP „Jug“ i CB Bar su, 20. jula u 16,30 časova zatekli  P.V. (64) u krivolovu, a on je policijcima dao lažne lične podatke. Kriminalističkom obradom u CB Bar utvrđeno je da se radu o P.V. i da se on potražuje po dva osnova od strane NCB Interpol Beograd.

Službenici RCGP „Jug“ i CB Bar su pr otiv P.V. (64) nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nezakonit ribolov i prekršajnu prijavu nadležnom sudiji Osnovnog suda zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

P.V. je sproveden u ZIKS radi izdržavanja kazne koja mu je izrečena zbog počinjenog prekršaja.

Zbog postojanja Interpolove potjernice, P.V. (64) će biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalji postupak.

B.M.

8 Komentara na "Zbog više krivičnih djela uhapšen srpski državljanin u Baru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend