Hronika

Žena prebijena u ambulanti Hitne pomoći

Bolnica Berane

Američka državljanka C.O. prebijana je u ambulanti Hitne pomoći u Plavu. Prema pouzdanim informacijama, nju je najvjerovatnije izudarao suprug D.S, a cio slučaj ispituju nadležni organi. Incident s teškim posljedicima dogodio se 16. avgusta. Nesrećna žena oporavlja se od povreda u beranskoj Opštoj bolnici, piše Dan.

Kako je Danu saznaje ekipa Hitne pomoći je tog dana dobila poziv da je ženi loše i oni su odmah otišli na označenu adresu i dovezli ženu u ambulantu.

“Kako mi je rečeno od osoba bliskih ovom slučaju, u ambulanti je isprebijanoj ženi uključena terapija i ona je ostala sama u sobi za intervencije. Nakon nekoliko minuta u tu prostoriju je ušao njen suprug i krvnički je isprebijao. Kad su ušli dežurni tehničari zatekli su je sa iščupanom infuzijom, svu krvavu i bez svijesti, te su u prvi mah pomislili da je mrtva. Nakon ponovo ukazane medicinske pomoći, žena je transportovana do Berana, gdje je hospitalizovana na urgentnom odjeljenju. Očigledno je da se u ovom slučaju nije postupilo po algoritmu za porodično nasilje, jer žrtva nije zaštićena, već se nasilje ponovilo još u gorem oblikuu jedinici za HMP Plav, što je nedopustivo i zbog čega neko mora da se zamisli. Posebnu težinu ovom slučaju da je činjenica da je žrtva državljanka SAD”, rekao je izvor Dana.

U telefonskom razgovoru doktor Almir Aksalić, koji je pretučenu ženu primio u ambulantu Hitne pomoći, rekao je da on nema pravo na izjavu za novine, već nas je uputio na bolnicu u Beranama, kao i direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Sašu Stefanovića.

Direktor Opšte bolnice u Beranama Budimir Dabetić je kazao da je žena zbrinuta i ukazana joj potrebna medicinska njega, te da joj je stanje stabilno i oporavlja se. Nije saopštio o kakvoj vrsti povreda se radi.

Da je upoznat sa slučajem potvrdio je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Saša Stefanović. Poručio je da je taj slučaj u fazi ispitivanja poslije čega će imati potpuniju informaciju.

“Ja sam primio tu informaciju, ali će trebati malo vremena da se sve to ponasloži i donese prava odluka. Slučaj je procesuiran policiji u Plavu pa kad nam oni dostave izvještaj, te kad dobijem izjave od doktora Aksalića i osoblja HMP Plav, kao i kad se sagledaju još neke okolnosti, imaću potpuniju informaciju cijelog slučaja i tada ću odlučiti koji su naredni koraci”, kazao je Stefanović.

Iz Odjeljenja bezbjednosti u Plavu je Danu rečeno da na tom slučaju radi kriminalistička policija.

106

avatar
1000
55
51
0
 
88
PeroPericHerceg NoviLove Me nowObicni tuzni grAlma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Obicni tuzni gr
Gost
Obicni tuzni gr

Dobro ce bit ako mu ovi iz ‘itne nijesu pomagali.

Alma
Gost
Alma

Ludak !!!! Samo ne mogu da shvatim gdje su ti zdrastveni radnici bill , jer ovaj covjek je rijesio bio da je ubije

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Jesi ti bas sigurna da je rješio

Mina
Gost
Mina

A suprug je li drzavljanin SAD?Nebitno je,ali da pitam svakako.

role
Gost
role

sta reci divljaci ostaju divljaci

Batko
Gost
Batko

Strasno je kako je nesposobni I korumpirani menadzment doveo do raspada najbitniju kariku zdravstvenog sistema, bruka, svi bjeze od hitne I gradjani I zdravstveni radnici.
Stefanovic forsira podobne I poslusne, zato se ovakve stvari I desavaju.
Zasto se ministar zdravlja ne oglasava?!

asasa
Gost
asasa

Zalosno je da u svojoj zemlji treba da istaknem da sam drzavljanin druge zemlje da bih ostvario neka prava ili da sam zasticen. 🙂 Eto i DAN potvrdjuje to sa cinjenicom da slucaj dobija na tezinu. Ka crnogorca me mogu prebiti bilo sta a ovi sto su politicki povezani nece odgovarati, a kao amerikanca je vec druga prica – mada… Više »

Garo
Gost
Garo

“zbog cega neko mora da se zamisli”.
Jeli se taj neko zamislio do sada? Kako se osjeca ?

Pacijent
Gost
Pacijent

Stefanović je dao otkaz najboljim radnicima u Plavu, a ostavio poltrone doktore Aksalića i Nurkovića pa se dešavaju stvari koje se dešavaju. Zbog njihovih propusta odgovaraju nedužno srednjoj osoblje.
STEFANOVIĆU PODNESI OSTAVKU!!!

Cika miki
Gost
Cika miki

U pravu su citaoci naslovi bonbasti kao naprimjer gliser koji je vozio crnogorac povrijedio srbina da bi dodali da ima njemacko drzavljanstvo a crnogorac je iz podgorice mislim po prezimenu da je veci srbin od ovog iz njemacke

PeroPeric
Gost
PeroPeric

Šta je pjesnik šćeo reći 😂😂😂😂

Roћen
Gost
Roћen

Da svi drzavljani cg uzmu americko drzavljanstvo. Jedini izlaz iz apatije

Danko
Gost
Danko

“Posebnu težinu ovom slučaju da je činjenica da je žrtva državljanka SAD” Ma nemoj?!?! I jos ako je crnkinja i lezbejka tek onda a? A nas ostale ko sljivi a? E pa sto sve necemo cut!!!

Miko
Gost
Miko

Druskane, nase trpe torturu ni da prijave ne smiju, jer je sistem truo.
Amerikanci svoje stite, u tome je tezina.
Inace bi ovaj slucaj DPS poltroncic Stefanovic zataskao, kao mnoge druge sto je

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Koga briga ? To je običaj kod muslimana, u Saudijskoj Arabiji su tek počele kola da voze.

role
Gost
role

to je samo obicaj kod divljka adivljak nema ni vjeru ni naciju

Love Me now
Gost
Love Me now

Promijeni ovaj nadimak, ne mozes ti biti “stara Podgorica” daleko si ti od toga, staropodgoricani ne mrze nikoga, nego izvini sto ti poslah komentar, nijesi ti vrijedan toga

Budimo realni
Gost
Budimo realni

“Posebnu težinu ovom slučaju da je činjenica da je žrtva državljanka SAD”, rekao je izvor Dana.” Ако су ови из ДАН-а овако срамно написали нијесте ви морали пренијет тако. Никакву посебну тежину нема што је жена држављанка САД-а. Посебну тежину би требало имати јер се десило у ЦГ држави ђе се жена традиционално цијени и поштује. Тачније цијенила и поштовала.

Viktorija
Gost
Viktorija

Dotakli smo dno kao drustvo

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Sreća u nesreći…Prebio je u sobi Hitne Pomoći..

Pravi CG
Gost
Pravi CG

Kako si pametan ljubi te majka :* hahahahah

Send this to a friend