Hronika

Živković: Postoje indicije da je Milošević učestvovao u švercu cigareta; Abazović: Luka Bar glavni hab za šverc

U nekoliko velikih policijskih i carinskih operacija posljednjih godina, Crna Gora je zaplijenila stotine tona švercovanih cigareta. Tom temom bavili su se iz TRT World-a u emisiji “Across the Balkans”.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da je Slobodna zona Luke Bar je glavni hab (hub) za šverc cigareta.

“Počeli smo da detektujemo kako funkcioniše veliki šverc cigareta, odnosno pranje kontejnjera u Luci Bar preko lažnih papira. Kkao roba dolazi, skladišti se kako se lažnim manifestima isporučuje navodno brodovima u neke države a u suštini kamionima preko kapije završava prvo na teritoriji Crne Gore a onda preko određenih graničnim prelaza završava u BiH, Kosovu, Srbiji ili nekim drugim državama”, kazao je Abazović.

Abazović je rekao da pored “velikog šverca” imamo i drugu vrstu, govoreći o situaciji kada “jedan dio robe ode na uništenje, a drugi dio kada se ugase kamere i svjetla, neko neki dio ipak odnosi”.

Kriminolog Velimir Rakočević je, komentarišući situaciju kada su nestale cigarete, rekao da je jedini ispravan potez bio da se unište i da se na sve nelegalne cigarete stavi tačka.

“Međutim, imali smo situaciju koja je neprimjerena za državu – da čak ni to nismo kadri da uradimo”, dodao je on.

Komentarišući dešavanja oko šverca cigareta i sumnje o umiješanosti u isti Uprave prihoda i carina (UPC), poslanik DPS-a Danijel Živković rekao je da je “prvorazredni skandal”.

“Skandal je zbog toga što je Abazović više puta izjavljivao kako je šverc cigareta u Luci Bar klinički mrtav. Slavodobitno je išao u Luku Bar i govorio kako kriminalne strukture više nemaju šta da traže u Crnoj Gori makar što se tiče šverca cigareta. A onda dođemo u situaciju da se desi u srcu države, Uprave prihoda i carina, da jedan broj službenika bude priveden, na čelu sa direktorom UPC koji je visoki funkcioner GP URA za kojeg postoje osnovane sumnje ili indicije da je direktno učestvovao u švercu zaplijenjenih cigareta”, rekao je Živković.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Milos BDmirkašmiki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milos BD
Gost
Milos BD

Apsurd svega je da napadas DPS 20 godina za sve i svasta. Dodjes na vlast zahvaljujuci lazima i onda nemas nikakvih dokaza da je DPS umijesan i onda ti svercujes cigare zaposljavas politicki rasturis 5 drzavnih kompanija zaduzis drzavu 750 miliona a narod te ponovo glasa. To je uspjeh. Svaka cast Dritane. Nama trebaju takvi ljudi🤣

mirkaš
Gost
mirkaš

Daj ne zaglupljujte narod…pitanje je da li je Dritan bio i rođen od kad se kod nas švercuje duvan,droga….

miki
Gost
miki

indicije??? jeste li vi normalni,pa svi znaju da je milosevic,sa abazovicem i ekipom povezan sa albanskom mafijom i ostalima, a gdje je kokain zaplijenjen ,fali 200 kilograma iz babana krstovica. kurti vodi glavnu rijec zato ga je i postavio – ali brzo ce sve izaci na vidjelo – kriptovani telefon,21 milion,druzenje sa mafijasimai kriminalnim grupama

Send this to a friend