Hronika

Zločin koji je potresao Crnu Goru: Za ubistvo dječaka osumnjičena i majka

Na osnovu do sada prikupljenih dokaza Više tužilaštvo u Podgorici je proširilo istragu protiv Jelene Jovović (34) i tereti je za teško ubistvo u saizvršilaštvu, počinjeno na štetu njenog petnaestomjesečnog sina P.J, saopšteno je CdM-u iz Tužilaštva.

<<<Preminuo dječak koji je brutalno pretučen<<<

“Formiran je predmet protiv Nermina Šišića zbog ubistva petnaestomjesečnog dječaka P.J. Majka dječaka Jelena Jovović teretila se za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, te je na osnovu do sad prikupljenih dokaza protiv nje pročirena istraga zbog krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu”, kazali su CdM-u iz Višeg državnog tužilaštva.

<<<Osumnjičeni za smrt dječaka u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva<<<

Podsjećamo da je u Klinički centar Crne Gore početkom februara primljen petnaestomjesečni dječak sa teškoim povredama opasnim po život. I pored napora ljekara dječak je preminuo, a tokom istrage je utvđeno da mu je smrtonosne povrede nanio očuh Nermin Šišić.

Dječak zlostavljan duže vrijeme?

Sumnja se da je Šišić duže vremena fizički zlostavljao maloljetno dijete, i da je majka dječaka tom prilikom zanemarila porodične obaveze, usljed čega je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je preminulo.

<<<Preliminarni nalaz obdukcije potvrdio ubistvo dječaka<<<

Par stotina građana okupilo se ranije na Trgu nezavisnosti zbog ovog nezapamćenog zločina u Crnoj Gori odakle je poslata jasna poruka da se nasilje ne smije tolerisati i da se na njega ne smije ćutati.

U skupštinskoj proceduri “Pavlov zakon” 

Skupština Crme Gore objavila je na svom sajtu da da je u proceduri “Pavlov zakon“, kojim su predviđene maksimalne zatvorske kazne za osumnjičene za smrt petnaestomjesečnog dječaka.

<<<U skupštinskoj proceduri Pavlov zakon<<<

U prilogu je dostavljeno  6.349 potpisa građana Crne Gore, koji apeluju na državne organe da preduzmu hitne mjere i promijene krivični zakonik kako bi se spriječile nove tragedije u budućnosti.

Željka Bojanić, Žana Bojanić

Send this to a friend