Hronika

Zogović: Tužilaštvo u metastaziranoj fazi panike

Zogović

Da se crnogorsko tužilaštvo nalazi u metastaziranoj fazi panike najbolja je potvrda jučerašnje reagovanje Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji još jednom briljantno potvrđuje da su njegovi sukobi s drugima ništavni u odnosu na sukobe koje ima sa samim sobom, kazao je funkcioner DF-a Milun Zogović.

<<<Katnić: Neistinite i tendenciozne konstrukcije Zogovića<<<

“Gotovo da zvuči nevjerovatno da Milivoje Katnić odgovara na moje saopštenje u kojem se obraćam VDT- u Ivici Stankoviću, i tako dodatno potvrđuje ono što zna čitava Crna Gora, da je on ustvari neformalni gospodar crnogorskog tužilaštva, i da gospodin Stanković samo obavlja funkciju institucionalnog fikusa. A da sam u pravu, dokaz je čuveno Stankovićevsko ćutanje na brutalne zloupotrebe službenog položaja Milivoja Katnića, zbog kojih smo postali predmet međunarodne sprdnje i anegdota”, navodi Zogović.

On je pitao Katnića da objasni crnogorskoj javnosti nekoliko nepobitnih činjenica zbog kojih je zaslužio krivično pravno gonjenje po službenoj dužnosti.

“Kako je moguće da su nakon njegovih naredbi o proširenju istrage i optužnica protiv Džozefa Asada, Arona Šaviva, Duška Kneževića i drugih, trajno povučene crvene Interpolove potjernice za njima uz jasno obrazloženje da se radi o politički motivisanim postupcima? Kako je moguće da general Bratislav Dikić i Džozef Asad koji se nikad nisu sreli u životu, imaju gotovo identičan iskaz o tome kako im je Milivoje Katnić prijetio dugogodišnjim robijama i progonom ako lažno ne optuže Andriju Mandića i Milana Kneževića? Kako je moguće da su iskazi Džozefa Asada i Bratislava Dikića o represiji kroz koju su prošli od strane Milivoja Katnića, postali sastavni dio spisa predmeta u postupku koji se vodi na Apelacionom sudu iako ih je GST nazvao lažnim i izmišljenim?”, pita Zogović.

Dalje navodi kako je moguće da su kroz isti “tretman” prošli i vozači Duška Kneževića od kojih je Milivoje Katnić takođe zahtijevao da izjave kako su konvertovali dolare u eure za potrebe DF- a, i ako je čitava Crna Gora vidjela kroz snimak Miga Stijepovića da su to radili za DPS.

“Kako je moguće da Milivoje Katnić generala Bratislava Dikića sedamnaest puta dovodi na saslušanje i prisiljava ga da optuži Andriju Mandića i Milana Kneževića, a da o tome nijednom ne obavijeste njegovog advokata, ali obavijeste Viši sud koji je prećutao ovo krivično djelo Milivoja Katnića? I na kraju, kako je moguće da sve ovo zna Ivica Stanković, a da ne preduzme nijednu radnju po službenoj dužnosti kako bi procesuirao Milivoja Katnića?”, navodi Zogović.

Odgovor će, tvrdi Zogović, ubrzo biti jasan crnogorskoj javnosti, pa se nada da će nakon toga i Stanković i Katnić podnijeti ostavke.

“A što se tiče bojazni Milivoja Katnića da će sad značajan broj lica koja su pod prisilom potpisala sporazume o krivici, zatražiti ponavljanje postupka jer su trpjeli represiju od strane GST-a  i njegovih specijalnih tužilaca, to već nije u nadležnosti političara već nezavisnih sudova koji će se baviti tom materijom”, ističe Zogović.

A ako je Katnić sa specijalnim tužiocima sve radio po ZKP-u, Zogović kaže da nema razloga za zabrinutost.

“A on ka vrstan i dokazani pravnik ima pravo da se brani sam, ali isto tako treba da zna, da sve što je izjavio i bude izjavio može biti korišteno u postupku protiv njega. Što se tiče košulje koja se zakopčava otpozadi, a koju mu je navodno pripremio gospodin Milan Knežević, to će morati da raspravi s njim. Mada mi je gospodin Milan Knežević u neformalnom razgovoru pojasnio da je to izjavio u interesu gospodina Katnića, kako bi mu obezbjeđivanjem košulje koja se zakopčava otpozadi pomogao da izbjegne krivično pravno gonjenje”, zaključio je Zogović.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
EmamarkoKrsto
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ema
Gost
Ema

Zašto ste dopustili da nam ovi primitivci
kroje sudbinu

marko
Gost
marko

Ako je iko za sprdnju ondz je to ponasanje bas tvoje .

Krsto
Gost
Krsto

3.14×3000+3.14*3

Send this to a friend