Lokalni

Bečić pisao Stankoviću: DPS i DF smišljenom akcijom nanose štetu Demokratama

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić uputio je otvoreno pismo vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, kojim ga poziva da se hitno pronađu nalogodavci poziva na linč, jer se u susret lokalnim izborima u Crnoj Gori na kriminalni način napada partija na čijem je čelu. On poručuje da dio DF-a i DPS smišljenom aferom oko plagijata nanose štetu Demokratama.

Bečić navodi da je Specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću dostavio krivičnu prijavu protiv NN lica koje je građanima Herceg Novog, na kućnu adresu, dostavlio pismo monstruozne sadržine, koje je obilovalo najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore.

“Dana, 3. maja 2017. godine Specijalnom državnom tužiocu, dostavio sam dopunu navedene krivične prijave i ukazao na neophodnost hitnog postupanja nadležnog tužilaštva iz više razloga. Prvo, kako bi se preduprijedilo dalje širenje neistinitih kvalifikacija na račun Demokratske Crne Gore. Drugo, kako bi bio spriječen neko drugi da mu na um padne da vrši slična djela prema bilo kome, i stvara zabrinutost kod dobrog dijela porodica u Crnoj Gori. I treće, kako bi se konačno pokazalo da u Crnoj Gori postoji bar malo vladavine prava  i da pravda nije selektivna”, objašnjava Bečić u otvorenom pismu.

Tim pismom, je kako naglašava, pozvao Specijalnog državnog tužioca da što prije postupi po navedenoj krivičnoj prijavi i njenoj dopuni, jer, kako navodi, ako se ovakve stvari dopuste u 21. vijeku, u zemlji kandidatu za članstvo u EU, zamislite šta sve možemo očekivati.

“Ako se nalogodavci poziva na linč hitno ne pronađu, a počinioci ne privedu pravdi, onda sve može biti dozvoljeno. Međutim, istraga o ovom predmetu do danas nije okončana, a počinioci i nalogodavci ovog krivičnog djela nisu pronađeni. Ali su zato  monstruozni napadi i podmetanja prema Demokratskoj Crnoj Gori, u susret bilo kojim izborima nastavljeni nesmanjenim intenzitetom”, dodaje on.

Bečić poručuje da se sve ovo nastavilo monstruonzom, udbaškom i političkom podmetačinom da je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić plagirao svoj magistarski rad.

“Tu tvrdnju, na održanoj press konferenciji dana 20.04.2018. godine iznio je aktivista DF-a, izvršni direktor nevladinog udruženja, ‘Centar za akademski integritet’, prezentirajući lažno istraživanje, u čijoj izradi je učestvovao i Feđa Pavlović, menadžer kampanje DF-a. Više je nego jasno da se radi o smišljenoj akciji u dijelu DF- i DPS-a, kako bi Demokratskoj Crnoj Gori bila nasnesena politička šteta u susret predstojećim izborima u Podgorici i u još 11 opština”, istakao je on.

Demokrate, prema riječima Bečića, imaju saznanje da ova organizovana kriminalna grupa za prevare, radi na montaži video zapisa seksualne konotacije kako bi, kako dodaje,  monstruoznim montažama u stilu klasičnih prevaranata pokušali da diskredituju najbliže saradnike predsjednika Demokrata.

“Sve ovo je samo nastavak kampanje iz Herceg Novog, gdje su očigledno isti nalogodavci, takođe mjesec dana pred izbore, poslali pismo monstruozne neistinite i uvredljive sadržine i dijelili građanima Herceg Novog, a da tužilaštvo ni do danas nije okončalo istragu u ovom predmetu”, dodaje on.

Send this to a friend