Lokalni

Demokrate bi da grade terene i sportsku dvoranu u Plužinama

Dosadašnji razvoj Plužina i oni koji su se o tom razvoju starali u prethodnim godinama kao da su previđali da u strukturi opštine mora postojati prostor u prvom redu namijenjen djeci i mladima, njihovim zdravim oblicima života i to u obliku sportskih terena i sportske dvorane, saopštile su danas Demokrate.

“Mladi kao da nisu bili u planu onih koji su bili dužni da razvijaju Plužine u prethodnom periodu. To pokazuje odnos mirenja sa postojećom praksom iseljavanja i napuštanja Plužina od strane naše mladosti. To više ne smijemo dopustiti”, poručuju u Demokratskoj Crnoj Gori.

Neophodno je, ističu, izgraditi sportske terene i manju dvoranu, kako bi se unaprijedio kvalitet života stanovništva, u prvom redu onog mlađeg, a to će nesumnjivo pospješiti i razvoj sportskog turizma.

“Planinsko i jezersko okruženje, impresivan pejzaž i savršena klima u Plužinama podstaći će mnoge klubove da pripreme za ligaške sezone sprovode baš u našim Plužinama. Strateškim planom razvoja opštine Plužine (2012-2017) planirana je izgradnja navedenih objekata, međutim, još se nije krenulo u realizaciju navedenog projekta”, ukazuju Demokrate.

Na mjestu na kom žele da grade sportske terene, dodaju, nalazi se neiskorišćena velika travnata površina.

“Sama lokacija, koja se nalazi u srcu naselja, mora da bude adekvatno valorizovana i to za sportske aktivnosti. Osnovni prioritet jeste izgradnja stadiona za veliki fudbal. Pored toga, napravićemo košarkaški i teniski teren na otvorenom, sa rasvjetom i ostalim mobilijarom. Politika Demokrata jeste ulaganje u sport i obrazovanje, u djecu, u budućnost. Zato dođi kući, jer imamo plan za moderan grad”, zaključuju Demokrate.

Ž.N.

3 Komentara na "Demokrate bi da grade terene i sportsku dvoranu u Plužinama"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend