Lokalni

DF-SNP: Dritan i Aleksa da povuku prijetnje o rušenju crkve na Rumiji

DF-SNP Bar

Ukoliko žele da zajedno formiramo vlast u Baru nakon 27. maja, iz koalicije „Za 21 vijek“ neka povuku prijetnje da će srušiti crkvu na Rumiji i neka se ograde od svojih čelnika koji se za to zalažu, poručio je Mr Dejan Đurović, nosilac liste DF -SNP,  “Za grad koji volimo” sa završnog promotivnog skupa tog saveza održanog sinoć u Baru.

On je kazao da su DF i SNP u kampanji građanima ponudili samo ono što je realno i ostvarivo. Đurović je apelovao na Barane da u nedjelju izađu u što veće broju na izbore.

“Ne tvrdimo da smo idealni, ali jesmo najdosljedniji i najveći u opoziciji, pa neka građani iskažu svoj stav glasanjem. Samo neka glasaju za pravu opoziciju, po svom izboru, i neka ne rasipaju glasove”, naglasio je Đurović.

Ponovio je poziv za TV duel nosiocu liste DPS-a u Baru Dušanu Raičeviću, koji, kako je rekao, to uporno izbjegava.

“Evo, ima još vremena do izborne ćutnje, pozivam ga da ne bježi sa crte, neka bira televiziju, mjesto i vrijeme, jer je red da stavove pred licem javnosti ukrste nosioci lista dva najveća politička subjekta u gradu kakav je Bar.  Mi želimo da Bar bude moderan evropski grad, a njegovo uređenje mora početi od centra, da se srede ušća Rene i Željeznice u more. Imamo lokaciju za hotel sa pet zvjezdica, razgovarali smo i sa zainteresovanim investitorom koji hoce da ga gradi, ali, pošteno i transparentno. Poručujem da ćemo kao nova gradska vlast sa svim velikim investitorima pregovarati pred TV kamerama, bez kulisa i procenata”, kazao je Đurović.

Referendum za Opštinu Sutomore

On je naveo da Sutomore zaslužuje osnovnu promjenu-“da reketaška firma Morsko dobro tu nikad više ne uzima hara”, navodeći da treba sprovesti “pošten referendum” da li su stanovnici za Opštinu Sutomore. Za Čanj je plan legalizacija i urbanizacija, za Virpazar uređenje normalnog prilaza, kako bi se zaustavile saobraćajne nesreće, “a o pristaništu na Virpazaru prićaćemo kad Nacionalni park prestane da odnosi pare u Podgoricu i počne da ih ulaže u Crmnicu”.

“Vodili smo afirmativnu kampanju, direktno kontaktirali sugrađane, išli im na vrata i nikad nikome nismo rekli “glasajte za nas”, rekli smo samo – izađite na izbore. Zalažemo se da se ne plaća legalizacija kuća za osnovno stanovanje, a za bezbjednost grada i naše djece, pokričemo grad i posebno školska dvorišta video-nadzotrom, dok će školski policajci biti plaćani iz barskog budžeta. Svake godine pet najboljih barskih studenata biće zapošljeno u opštini”, dodao je Đurović.

Odbornički kandidat, predsjednik SNP Bara Vasilije Lalošević pozvao je da se “upali svijeća i rastjera tama” u ovom gradu “u kojem smo se nagledali onih koji su pravili mostovi i tamo gdje nema rijeka”. Ukazujući da će koalicija od Opštine Bar napraviti“ pravednu i istinoljubivu instituciju”, on je kazao da je koalicija obećala samo ono što može ispuniti.

Maja Vukićević, kandidat za odbornika, kazala je da je ova koalicija vodila pozitivnu kampanju, te da se nije bavila demagogijom već upoznavala birače sa svojom vizijom ljepšeg i boljeg Bara, koji ponovo treba da postane privredni i turistički cenatr ovog dijela Crne Gore.

Odbornički kandidat i potpredsjednik OO PzP Bar Aleksandar Lekić kazao je da će Bar da slijedi primjer Budve i Kotor “i tome neće niko stati na put, pa ni oni koji su birali Bar, a izabrali lične ambicije”. On je rekao da je pored ostalog najočiglednije vlast u Baru pala na ispitu u slučaju Maljevika.

Predsjednik barske NSD Bogić Beli Mitrović kazao je da oni “koji na izborima jure jedan ili dva mandata da bi trgovali”, odmah zaobiđu koaliciju, “neka pođu direktno u DPS da trguju”.

“U svim aspektima, Bar ima posebno mjesto. Ponuđerni izborni program koalicije je realan, nije obećano ništa što se ne može ispuniti, i to je pošteno. Ova koalicija je prirodna i ne zavisi ni od jedne ambasade, mi smo okrenuti drugačijim, trajnim vrijednostima, našoj istoriji, tradiciji, kulturi, ćirilici, svetosavlju i srpskom jeziku”, kazao je potpredsjednik NSD dr Strahinja Bulajić.

Potpredsjednik PzP-a Koča Pavlović pozvao je posjetioce konvencije da aplauzom pozdrave Milana Kneževića, “jedinog političkog zatvorenika u državi”, ističući da je na ovim lokalnim izborima bitno “da budemo što snažniji, da osvojimo što više”, ali, “bitnije od toga je naše jedinstvo”.

Član Predsjedništva SNP Andrija Ćetković rekao je da ć izborni rezultat koalicije u Baru “iznenaditi naše političke protivnike”, a predsjednik SO Budva Đorđe Vujović da će “niska započeta u Herceg Novom, Budvi, Kotoru i Plužinama” biti nastavljena u Baru.

5 Komentara na "DF-SNP: Dritan i Aleksa da povuku prijetnje o rušenju crkve na Rumiji"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend