Lokalni

Matović: Stariji se još sjećaju kad su iz Zete izvozili kamione povrća

Stariji se još sjećaju kad su iz Zete mogli povesti kamion povrća u Hrvatsku, Sloveniju ili Bosnu i od toga obnoviti kuću ili spremiti djecu za školu, saopštio je danas nosilac liste Građanski savez za promjene u Golubovcima Nebojša Matović,  ističući da poljoprivredna proizvodnja nije lak posao, ali može i mora biti posao od kog se može živjeti pristojno, kao i svugdje u zemljama Evropske Unije ili regiona.

Život u Zeti, ističe Matović, nikad nije bio lak, ali je uvijek bio častan.

“Vrijedni ljudi zetskih sela su uvijek pokušavali da proizvedu dovoljno i za sebe, ali i za ostale u Crnoj Gori ili, u srećnim vremenima, za izvoz”, dodaje nosilac liste SDP-DEMOS-Slobodni građani.

Zbog toga će, najavljuje, Građanski savez, poslije preuzimanja odgovornosti za vođenje Opštine Golubovci, posebnu pažnu pposvetiti razvoju sistema subvencija za poljoprivredne proizvođače kao i zaštiti geografskog područja i stvaranja robne marke od proizvodnje Zete.

“Samo tako možemo doći do toga da naša roba uvijek ima kupca i u zemlji i inostranstvu i da se zetski poljoprovrednik ostvaruju prihode koji će garantovati da može unaprijediti svoju proizvodnju svake godine, obnoviti mehanizaciju, poboljšati navodnjavnja i uvoditi nove sisteme u proizvodnju”, poručuje Matović.

Kako kaže, Građanski savez za promjene u Zeti čine dokazani poljoprivredni proizvođači, koji su pokazali da sa svojih deset prstiju mogu obezbijediti pristojan život za svoje porodice.

“Želimo da poljoprivreda bude oslonac našeg razvoja, a da hangare za DPS uvoznički lobi grade u nekim drugim krajevima. Zbog toga je podrška za nas, podrška za suštinski razvoj poljoprivrede u Zeti”, zaključuje Matović.

Ž.N.

Send this to a friend