Lokalni

Peročević obećao da će SD izgraditi vrtić na Topolici

Obrazovanje je jedan od ključnih elemenata za razvoj i optimalno funkcionisanje svakog društva, saopštio je danas kandidat za odbornika na listi Socijaldemokrata u Baru, Mustafa Peročević, obećavši da će SD zato obezbijediti izgradnju prijeko potrebnog novog vrtića na Topolici, te rekonstruisati postojeće u toj opštini.

“Socijaldemokrate smatraju da je kvalitetno obrazovanje sigurna investicija u budućnost i prepoznaju unaprijeđenje obrazovanja kao jedan od prioritetnih zadataka u cilju dinamičnog ekonomskog razvoja. Društvo zasnovano na znanju obezbijediće kvalitetniji život i veći broj radnih mjesta”, navodi Peročević.

Stoga je, kaže, neophodno da lokalna samouprava, u saradnji sa nadležnim ministarstvom, preduzme neophodne mjere kako bi se obrazovanje u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Baru podiglo na još viši nivo, kako u infrastrukturnom, tako i u kadrovskom smislu.

“U saradnji sa nadležnim Ministarstvom prosvjete, izdvojićemo značajna sredstva za poboljšanje infrastrukture u osnovnim i srednjim školama i Domu učenika u Baru, kako bismo podigli nivo kvaliteta u pogledu funkcionisanja tih školskih ustanova i obezbijedili našim učenicima još bolje uslove za školovanje”, ističe Peročević.

Prema njegovim riječima, osnovni cilj Socijaldemokrata, kada je riječ o obrazovanju, jeste da učenici svih vrtića i učenici svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Bar imaju podjednako dobre infrastrukturne i kadrovske uslove za razvoj i školovanje.

“Unaprjeđenje obrazovanja u Baru je u skladu sa našom politikom ravnomjernog razvoja svakog dijela opštine, što čini okosnicu ključnog programskog principa SD Bar – ubrzanog ekonomskog razvoja, kome težimo”, zaključio je Peročević.

Ž.N.

Send this to a friend