Lokalni

Raičević najavila formiranje Zelenog fonda u Podgorici

Građanski savez za promjene iniciraće formiranje Zelenog fonda, koji će podržavati lokalne “zelene” inicijative i iz kojeg će se finansirati projekti izgradnje novih i unaprijeđenja postojećih zelenih površina, poručila je kandidatkinja za odbornicu tog saveza Tina Raičević.

Vodiće, ističe, odgovornu politiku u oblasti zaštite životne sredine, podstičući sve inicijative koje će voditi unaprjeđenju prirodnog ambijenta u Glavnom gradu.

“Podgorica je grad kom fali zelenih površina. Otuđena partijska elita je stavila profit investitora ispred prava građana na zelenilo i čist vazduh i u potpunosti utemeljila koncept betonizacije Podgorice. Mi ćemo zaustaviti ovaj poguban trend i sa posebnom pažnjom brinuti o prirodnim resursima našeg grada”, naglasila je ona.

Posebno će, naglašava, voditi računa o zaštiti Gorice i njenoj punoj valorizaciji u skladu sa najvišim ekološkim standardima.

“Cilj nam je da se novim zasadima postojeći fond drveća na Gorici uveća za 20 odsto u naredne četiri godine”, dodaje Raičević.

Obećala je izgradnju parka za kućne ljubimce po ugledu na razvijene evropske gradove, a time će se, kaže, omogućiti građanima i njihovim kućnim ljubimcima adekvatni uslovi za boravak u prirodi.

“Iniciraćemo formiranje prve botaničke bašte u Podgorici, koja će imati izuzetan edukativni i turistički značaj za grad i podsticati izgradnju takozvanih vertikalnih bašti odnosno biljnih fasada kao koncepta koji će značajno unaprijediti zeleni ambijent i u estetskom smislu doprinijeti ljepšem izgledu našeg grada. Briga o prirodi će biti naša posebna obaveza i predmet stalnog ulaganja nove gradske vlasti”, zaključila je Raičević.

Ž.N.

3 Komentara na "Raičević najavila formiranje Zelenog fonda u Podgorici"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend