Lokalni

SD će nastaviti brigu o starijim osobama

Socijaldemokrate Glavnog grada su ponosne na činjenicu što su se u prethodne tri i po godine u Glavnom gradu, u resoru socijalnog staranja kojim su dominantno rukovodili njihovi predstavnici, uradile značajne stvari kad je starija populacija sugrađana u pitanju, kazala je Slobodanka Koprivica, kandidatkinja za odbornicu na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Podgoricu”

Kako kaže Koprivica, broj korisnika servisa Pomoć i njega u kući starim licima povećan je za 30 odsto i za taj servis je izdvojeno budžeta 400.000 eura, dok je blizu 200 porodica penzionera riješilo stambeno pitanje pod povoljnijim uslovima, zahvaljujući participaciji Glavnog grada kroz dodjelu besplatnih parcela oslobođenih komunalija, što je vrijednost od nekoliko miliona eura.

“Krajem prošle godine počela je izgradnja Doma za stare, najveće investicije do sada u objekat iz oblasti socijalnog staranja, vrijedne oko 12 miliona eura, u kojem će moći da boravi 270 osoba. Otvorena su i dva Dnevna centra – boravka za penzionere, na lokacijama Blok IX i u novouseljenoj zgradi penzionera na Tuškom putu. Dodatno, Glavni grad pomaže oko 20 klubova penzionera koji su na njegovoj teritoriji, uključujući i opštine u okviru Grada – Tuzi i Golubovace”, navela je ona.

Kao partija, kojoj je jedan od ključnih programskih prioriteta obezbjeđivanje socijalne sigurnosti svih građana, Koprivica napominje da će SD nastaviti sa osnivanjem Dnevnih centara u raznim djelovima grada, uz psiho-socijalnu podršku stručnih lica.

“Osnovaćemo, takođe, i vešeraj u Glavnom gradu, kako bi lica koja nisu u mogućnosti da obave samostalno ovu aktivnost imala neophodnu pomoć. Formiraćemo i mobilne timove za pružanje integralnih usluga starim licima, posebno na seoskom području. Planiramo i realizaciju projekta “Kartica za penzionere”, sa kojom će naši najstariji sugrađani moći da ostvare popuste u apotekama, prodavnicama, optičarskim radnjama i dr. Osim toga, uvođenjem sistema elektronske karte za gradski prevoz, što je predviđeno našim izbornim programom, stvaraju se realne pretpostavke za subvencioniranje karata za penzionere”, poručila je kandidatkinja SD-a.

Na kraju poručuje da će daljim poboljšanjem postojećih servisa i uvođenjem novih, SD učiniti život najstarijih sugrađana kvalitetnijim.

B.M.

 

9 Komentara na "SD će nastaviti brigu o starijim osobama"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend