Lokalni

Ujedinjena Crna Gora: Zaustavimo neplansku gradnju u Podgorici

Radomir Ivančević

Ujedinjena Crna Gora smatra da moramo zaustaviti neplansku gradnju u centru Podgorice. Želimo da naš grad sačuva svoj identitet, jer u njemu živimo mi koji ga volimo i smatramo da bespotrebna betonizacija parkova i zelenih površina samo uništava duh Podgorice, kazao je kandidat za odbornika Ujedinjene Crne Gore, Radomir Ivančević.

“Ako postoji grad sa potencijalom za širenje, onda je to Podgorica. Ali je praksa dosadašnje vlasti samo uništavanje zelenih površina i stihijsko građenje. U skoro svakom gradskom parku umetnute su zgrade, a u dijelu grada Peko Morače bukvalno u svakom. Po pravilu takve zgrade nemaju potreban broj parking mjesta, već naknadno uzimaju od zelenih površina, dosta često i nelegalno. Ujedinjena Crna Gora smatra da se ovakvoj praksi mora stati na put”, kazao je Ivančević.

Kako je naglasio, stanovnici užeg jezgra grada žive bez dnevne svjetlosti.

“Da bi sačuvali makar malo privatnosti od komšija čiji balkoni nerijetko se nalaze na razdaljini manjoj od metra, moraju da spuštaju roletne i navlače zavjese u svako doba dana. UCG će zabraniti stambenu izgradnju u užem jezgru grada i tako pokušati da sačuva parkove koji su ostali kao zelene oaze grada”, naveo je on.

Ujedinjena Crna Gora želi da čuje šta građani Stare Varoši misle, pa će tako organizovati tribine i diskusije, na kojima će zajednički naći najbolje rješenje na koji način bi ovaj istorijski važan dio grada pružio najbolju turističku ponudu.

“Dosadašnja iskustva kažu da pokretanje zanatsko-ugostiteljskog centra može obuhvatiti više segmenata istorije i zanata koje bismo predstavili i na taj način sačuvali od zaborava. Učinićemo sve da sastavci Ribnice i Morače budu što atraktivniji i na taj način im vratiti nekadašnju posjećenost. Posebnu pažnju posvetićemo uređenju korita Ribnice, ali ne tako što ćemo ga betonirati. One koji to rade ne interesuje kakvu i koliku štetu će nanijeti našem gradu. Njih samo interesuje koliku će od te štete imati korist”, zaključio je on.

Send this to a friend