Lokalni

DPS-u apsolutna vlast u Podgorici, SDP i Demos ispod cenzusa

Sa jednog od izbornih mjesta u Podgorici (Foto: PR centar)

Demokratska partija socijalista apsolutni je pobjednik izbora u Podgorici i može samostalno da formira  vlast u glavnom gradu, pokazuju prelimirnarni rezultati izbora. DPS je osvojio 32 od ukuopno 61 mandata u lokalnom parlamentu. Koalicija SDP i Demos, Ranka Krivokapića i Miodraga Lekića ostala je ispod cenzusa i neće imati svog predstavnika u lokalnom parlamentu.

Najveći bvroj mandata nakon DPS-a u Podgorici imaće koalicija za 21. vijek koju čine Demokrate i URA – 17, a slijedi koalicija DF-SNP sa osam mandata. Socijaldemokrate Ivana Brajovića osvojile su tri mandata.

U Podgorici su danas održani lokalni izbori na kojima je pravo glasa imalo  134.991.

21.00

Na osnovu 52 odsto obrađenog biračkog tijela DPS je u Podgorici osvojio 47, 6 odsto, Koaliciji za 21. vijek 25,9 odsto, DF-SNP 11,9 odsto, SD 4,9 odsto.

20.50

Na osnovu 46 odsto obrađenog biračkog tijela DPS je u Podgorici osvojio 47, 5 odsto, Koaliciji za 21. vijek 25,5 odsto, DF-SNP 12 odsto, SD 4,9 odsto.

20.41

20.35

20.16

Prema preliminarnim projekcijama CDT-a odziv birača pred zatvaranje biračkih mjesta u Podgorici iznosio je 64,2 odsto.

<<<UŽIVO: Do 18 časova glasalo 51,7 odsto Podgoričana<<<

Na izborima u Glavnom gradu učestvovale su koalicija Za dobro građana Podgorice-Pobjednička koalicija Milo Đukanović, koju čine Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS), Liberalne partije (LP), Demokratske unije Albanaca i Crnogorske, zatim koalicija Sve za moj grad-Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP), kao i Srpska koalicija. Na izborima su nastupili Koalicija za 21. vijek koju čine Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, kolicija Građanski savez za promjene-Socijaldemokratska partija (SDP), Demos i slobodni građani, a u izbornoj trci bili su i Grupa građana Saša Mijović, Ujedinjena Crna Gora (UCG), Albanska alternativa (AA), Socijaldemokrate (SD) i Prava Crna Gora.

Skupština Glavnog grada ima 61 odborničko mjesto.

Na izborima u Golubovcima učestvovali su DPS, Građanski savez, UCG i SD, a u koalicijama DF i SNP i Demokrate i URA.

Glasačko pravo u Podgorici imalo je 134.991 građanin, a u Golubovcima, opštini u okviru Glavnog grada, 11.948.

<<<UŽIVO: Prijavljene nepravilnosti na lokalnim izborima<<<

147 Komentara na "DPS-u apsolutna vlast u Podgorici, SDP i Demos ispod cenzusa"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend