Lokalni

Vuković: Prvo će morati mene da sklone, pa onda spomenik vojvodi Petroviću

Prvo će mene neko morati da skloni odavde, da bi se sklonio spomenik vojvodi Mirku Petroviću. To je poručio nosilac liste DPS-a za lokalne izbore u Podgorici Ivan Vuković o mogućnosti da bi spomenik koji se nalazi na Trgu nezavisnosti mogao da bude izmješten.

<<<Otkriven spomenik vojvodi Mirku Petroviću: Njegova djela slavimo, a pregnuća slijedimo<<<

On je to kazao na izjavu nosioca liste koalicije DF-SNP Slavena Radunovića, koji je nedavno kazao da će, ukoliko budu dio nove vlasti u Podgorici, izmjestiti spomenik vojvodi Mirku Popoviću sa Trga nezavisnosti u Glavnom gradu.

<<<NOVA bi referendum i o vojvodi Mirku<<<

“Veliki vojvoda Mirko Petrović je najveći vojskovođa u istoriji Crne Gore. To je jedna stvar. Druga stvar, uvažavajući ono što je njegov doprinos u borbi za nezavisnost Crne Gore, ja želim i ovom prilikom da odam poštovanje i izrazim zahvalnost aktuelnom gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću zbog odluke da se taj spomenik vrati tamo gdje je stajao dok nije porušen 1918. Što se tiče sklanjanja, kako je tu rečeno sa kučke teritorije, da budem potpuno ličan-prvo će neko morati mene da skloni odavde da bi to uspjeli da urade”, kazao je Vuković u emisiji Živa istina.

Dodaje i da je jedan dio opozicije otvoreno neprijateljski raspoložen prema svemu što je politika DPS-a i partnera.

”Neprijateljski raspoloženi prema nezavisnosti Crne Gore, i dalje se govori o pokradenom referendumu, protiv su građanske, multietničke Crne Gore. Na žalost, pojedini visoki funkcioneri i dalje prebrojavaju ljude po nacionalnoj i vjerskoj osnovi”, kazao je Vuković.

Govoreći o lideru DSP-a, Vuković je istakao da je njegova podrška Milu Đukanoviću kontinuitet borbe za bolju Crnu Goru.

“U sve bitke sam ušao istim motivom”, istakao je on.

S.Đukanović

178 Komentara na "Vuković: Prvo će morati mene da sklone, pa onda spomenik vojvodi Petroviću"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend