Predsjednički

Anđušić: Ironija kada kandidat Mandića i Medojevića sebe vidi kao pomiritelja

Mihailo Anđušić

Kako ironično zvuči da Mladen Bojanić, kandidat Andrije Mandića i Nebojše Medojevića, istog onog koji je samo prije nekoliko dana građane dijelio po vjeri i naciji na pravoslavne i one koji to nisu, sad sebe iz Nikšića vidi u ulozi pomiritelja, kazao je Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Šta je to pomiriteljsko u Mandićevoj, Medojevićevoj, Kneževićevoj politici čiji je istureni igrač Bojanić? Kako su to njegovi patroni htjeli da mire po Crnoj Gori 2016. kada je u predvečerje izbora planirano krvoproliće koje bi jednom zauvijek unesrećilo Crnu Goru i podijelilo je za svagda? Šta je pomiriteljsko u politici koja negira odluku većinske Crne Gore o nezavisnosti i suverenitetu, i nikad ne odustaje od misije da takvu odluku dezavuiše? Šta je pomiriteljsko u kolonama koje su jurišale na Tuzi, raznim sedmim bataljonima koje su predvodili Bojanićevi politički zaštitnici i maltretirali ljude samo zato što su građani druge nacionalnosti? Da li se Bojanić ikad ogradio od politike svojih prijatelja i mentora?”, pitao je Anđušić.

Crna Gora je, ističe on, slobodna država.

“Samo zato što je naša partija predvođena njenim liderom, Milom Đukanovićem, uspjela u posljednjih dvadeset godina da osujeti i zaustavi svaki pokušaj raznih bojanića, mandića, medojevića, bulatovića da sprovedu svoje namjere koje bi bile trajno pogubne za Crnu Goru, njene građane i njihovu budućnost”, zaključio je Anđušić.

Send this to a friend