Predsjednički

Dedeić tvrdi da ne postoji imovina uknjižena na njegovo ime

Predsjednički kandidat Srpske koalicije, Dobrilo Dedeić, danas je saopštio da ne postoji imovina koja je uknjižena na njegovo ime.

“Imajući u vidu formalnu ograničenost upitnika Agencije za sprečavanje korupcije, iz koga mogu da proisteknu pogrešni ili makar pogrešno interpretirani zaključci, odlučio sam da na ovaj način pojasnim svaku eventualnu nedoumicu vezanu za temu koja je predmet interesovanja državnih organa i ukupne javnosti. U potpunosti razumijem potrebu da mediji analiziraju imovinsko stanje svakog kandidata za predsjednika Crne Gore. Zato, podatke o imovinskom stanju saopštavam javno, bez nedoumica koje nehotično ili ne, sobom nosi formular Agencije”, naveo je Dedeić.

Kako je kazao, živi u dvospratnoj porodičnoj kući u očevom vlasništvu, u osnovi od 80 kvadrata.

“Dakle, ukupno 160 kvadratnih metara. Imanje veličine 1.829 kvadrata na kome je porodična kuća nalazi se u podgoričkom prigradskom naselju Pričelje. Sasvim dovoljno za pristojan život, imajući u vidu da nikada nisam imao naviku da tražim previše”, ističe Dedeić.

Na teritoriji opštine Pljevlja u selu Vaškovo, dodao je, nalazi se katastarska parcela koja se takođe vodi na njegovog oca i koja je u vlasništvu Dedeića od vremena kada se njegov pradjed sa porodicom naselio u tom kraju.

“Zadovoljstvo mi je što zainteresovana javnost i državni organi mogu provjeriti navode koje dostavljam u ovom obraćanju. Stidio bih se da sam u ovoj nesrećnoj i privatnoj državi stekao bilo koji prihod o kome običan čovjek može samo da mašta. Ovim javnim dopisom pružam priliku botovima kriminalnog režima i lažne opozicije da konačno dokažu teze koje u formi komentara plasiraju u medijima Prve i Druge familije sa ciljem diskreditacije političke konkurencije”, poručio je Dedeić.

Ž.N.

Send this to a friend