Predsjednički

Đukanović: Ne možemo biti opušteni, ovo su važni izbori

Pedsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović  danas je bio jasan – izbori 15 aprila su izuzetno važni. Očekuje pobjedu u prvom krugu.

“Ovo su veoma važni izbori, ne možemo ih okarakterisati kao obične izbore. Pomalo smo potrošili riječ “istorijski izbori”. Ali, na ovim izborima se odlučuje o strateškom pravcu budućnosti Crne Gore. Mir, stabilnost i multietnički sklad je mnogo bolji nego raniji. Ponosni smo na ekonomsku održivost. Imamo nezavisnost, i dio smo NATO integracija. Danas smo u obavezi da branimo te vrijednosti. Ne možemo biti opušteni. Jer opozicija da dođe na vlast poništila bi ove vrijednosti. Zato su ovi izbori važni”, kazao je Đukanović za Radio Tivat.

Đukanović, koji je danas obišao Porto Montenegro, poručuje da očekuje pobjedu u prvom krugu i ne razmišlja mnogo o drugom krugu.

“Veoma sam zadovoljan i zahvalan, što su me podržale manjinske partije. Ne samo zbog same podrške, nego zbog ukupnog iskustva u našoj novijoj političkoj istoriji. Kao nova generacija u Crnoj Gori mi smo pokazali sposobnost da razumijemo važnost multietničkog života, važnost antifašizma”, kazao je Đukanović.

U sljedećih deset godina ulaganja do 550 miliona eura

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Crne Gore danas je u Tivtu sa izvršnim direktorom kompanije “Adriatic Marinas”  Davidom Margasonom obišao nova gradilišta u okviru marine “Porto Montenegro“ i uvjerio se u dobru dinamiku realizacije svih segmenata jedne od najboljih marina i nautičkih naselja na Mediteranu.

“Zadovoljstvo je danas ovdje vidjeti jedan uspješno realizovani projekat, projekat „Porto Montenegro“ koji smo počeli prije desetak godina, u koji je do sada uloženo preko 550 miliona eura, koji zapošljava veliki broj ljudi, od čega je nekih 80 odsto crnogorskih građana, u međuvremenu obučenih za razne djelatnosti i sposobnih da se uhvate u koštac sa izazovima budućeg razvoja. Naša je sreća da smo u realizaciji ovog projekta imali veoma kvalitetne investitore, i u prvoj fazi, i sada kada je došlo do kupoprodajnog aranžmana kojim je novi vlasnik postala kompanija „ICD“ iz Dubaija, i danas sam sa zadovoljstvom čuo neke vrlo raznovrsne ideje za dalji razvoj projekta”, jasan je Đukanović.

Prema njegovim riječima, najvažnije je da je planirano da se u sljedećih 10 godina na ovom istom mjestu uloži sljedećih 500 ili 550 miliona eura, tako da će Porto Montenegro sigurno biti jedan od najskupljih projekata realizovanih u Crnoj Gori.

“Dobili smo jedan izuzetan hotelsko-turistički kompleks, Porto Montenegro je danas definitivno jedan od najvrjednijih brendova turističke i Crne Gore kao države uopšte na međunarodnom planu. Mislim da smo sa ovim projektom dobili i potpuno nove standarde gradnje i standarde usluga u Crnoj Gori, tako da je visoko podignuta ljestvica za sve druge investitore i sve slične projekte”, kazao je predsjednički kandidat DPS-a.

Đukanović se raduje što su uz ovaj projekat, odmah koju godinu kasnije, dobili i projekte Portonovi, Luštica i da će se narednih godina ti projekti sigurno množiti.

“Ostaje obaveza države, naravno, da onim unapređenjima koja su u nadležnosti države, poboljšamo uslove za ono što nam  zajednički cilj – da se Porto Montenegro i drugi rizorti uspješno dalje razvijaju, da rade tokom čitave godine i da čitave godine doprinose rastu crnogorske ekonomije. Najvažniji posao države na tom planu jeste investicija u aerodrome, zapravo sklapanje strateškog partnerstva kojim ćemo razviti tivatski aerodrom, kojim ćemo kroz izgradnju vodnog terminala i drugih sadržaja na tivatskom aerodromu olakšati naprije dostupnost Crne Gore ljudima koji ovdje borave bilo kojim povodom, turističkim ili poslovnim, a onda im svakako olakšati putovanje od aerodroma do onih destinacija na koje su se orijentisali”, smatra on.

Đukanović vjeruje da će nam na tom planu takođe biti važno u narednom periodu da radimo na izgradnji nove saobraćajnice duž mora koja će svakom ko dođe na tivatski aerodrom olakšati dalje putovanje do one konačne destinacije gdje dolazi na odmor u Crnu Goru.

“Zaista je veliko zadovoljstvo imati partnere kakvi su današnji investitori u Porto Montenegro, mislim da nam zaista pomažu da idemo dinamično i da idemo veoma kvalitetno ka našem konačnom cilju, a to je da Crna Gora bude jedna od najprestižnijih turističkih destinacija u Evropi. Meni se taj cilj danas, iz ove perspektive Porto Montengra, čini veoma realnim i veoma doglednim”, poručio je Đukanović.

On je danas kazao da nema nikakvog oprosta 5,6 miliona eura Porto Montenegru.

“To je riječ o jednom veoma korektnom i uobičajenom aranžmanu. Da oslobađate novog investitora komunalija koje su pretpostavljeno plaćene, ili trebalo biti plaćene za one strukture koje su prethodno bile na tom lokalitetu. Ja tu ne vidim da je ikome išta oprošteno. Čak i da jeste, a nije, sa zadovoljstvom bih oprostio svakome 5 miliona ako će uložiti 550. I otvori ovoliko radnih mjesta. To znaju I oni koji kritikuju. A ne kritikuju zbog gubitka 5,6 miliona, već žele da stvore dodatno loš imidž oko svakog vrijednog projekta u Crnoj Gori. Na sreću ne vjeruje im se”,  rekao je Đukanović.

Predsjednički kandidat DPS je održao radni sastanak sa članovima i aktivistima Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Tivat, a kampanju nastavlja posjetom Budvi i razgovorima u Opštinskom odboru DPS u tom gradu.

M.Dušević

175 Komentara na "Đukanović: Ne možemo biti opušteni, ovo su važni izbori"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend