Predsjednički

Komersant: Đukanović je za nastavak evrointegracija i normalizaciju odnosa sa Rusima

Đukanović

Na jizborima u Crnoj Gori pobedio je lider vladajuće koalicije Milo Đukanović koji se u vrijeme kampanje zalagao za nastavak evroatlantstkog puta zemlje, ali je pri tom izrazio spremnost za izgradnju dobrih odnosa sa Rusijom, piše današnji moskovski dnevnik Komersant.

<<<Ðukanović predsjednik, Bojanić gubitnik u ime drugih, Vuksanović porazila Krivokapića<<<

List piše da se Đukanović od samog početka smatrao glavnim pretendentom na pobjedu, a da je samo pitanje bilo da li će pobijediti u prvom ili drugom krugu, dodajući da je upravo on posljednjih četvrt vijeka bio faktički lider Crne Gore, prenosi Beta.

<<<Crna Gora dobila predsjednika: Đukanoviću 53,8 odsto glasova, Bojaniću 33,5, Vuksanović 8,3<<<

Glavna teza Đukanovića u predsjedničkoj kampanji bila je da na predsjedničkim izborima treba da pobijedi evropska Crna Gora, jer će, u suprotnom biti podvrgnuti preispitivanju i njena nezavisnost i članstvo u NATO i put u EU, navodi Komersant.

Dnevnik dodaje da je na samom kraju kampanje poslao nedvosmisleni signal Moskvi, izrazivši spremnost da normalizuje rusko-crnogorske odnose, koji su se ozbiljno zakomplikovali kada je Crna Gora ušla u NATO.

“Trudićemo se da što prije normalizujemo odnose sa Moskvom. Odgovarajuće instrukcije dobio je i naš novi ambasador”, rekao je neimenovani izvor Komersanta u Đukanovićevom okruženju.

Send this to a friend