Predsjednički

Milošević: Bojanić nema iskrenu podršku, Joković: DPS se plaši poraza

Politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević čvrsto vjeruje da je Milo Đukanović budući predsjednik i najbolje rješenje za Crnu Goru, jer i dalje treba braniti političke tekovine 13. jula. Nasuprot njemu, Vladimir Joković, lider SNP-a, partije koja će na predsjedničkim izborima stati iza Mladena Bojanića, kaže da je DPS osjetila “ozbiljnu bojazan” da bi mogla da pretrpi poraz na izborima.

Milošević u “Živoj istini” ocjenjuje da kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić ne može imati iskrenu podršku, s obzirom na to da, u odnosu na neke partije koje su ga podržale, ima različite stavove o vrlo važnim pitanjima, poput NATO-a.

Vladimir Joković tvrdi da će Bojanić štititi interese države i građana, dodajući kako očekuje kampanju DPS-a u kojoj će dominirati poruke o ugroženosti države.

Zašto je izostao zajednički kandidat kompletne opozcije i zašto je tzv građanska opozicija ostavila na cjedilu SDP; zašto je DPS otezala izbor svog kandidata; da li je bilo pokušaja da se iz inostranstva utiče na odluke; koliko je falsifikovanje potpisa podrške kontaminiralo izborni proces; hoće li ishod predsjedničkih izbora uticati na rezultate lokalnih, pogotovo podgoričkih…

To su samo neka od pitanja na koja su politički direktor DPS i predsjednik SNP odgovarali u emisiji Darka Šukovića.

Send this to a friend