Predsjednički

Slijepčević zahvalio građanima na podršci, CEDEM optužio za neprofesionalizam

Ujedinjena Crna Gora osvrnula se kratko na istraživanje CEDEM-a prema kojem bi lidera Ujedinjene Crne Gore u predsjedničkoj trci podržalo 2,1 odsto građana. Član Glavnog odbora Ujedinjene Crne Gore, Dušan Slijepčević, napominje da je istraživanje  realizovano u, periodu od 20. do 28. marta 2018. godine”, a da je Danilović kandidaturu povukao 21.marta u 16 časova.

<<<Đukanovića bi podržalo 50,6 odsto građana, Bojanića 35,5, Vuksanović 7,9<<<

“CEDEM ga je i pored toga, tretirao kao kandidata svih osam dana istraživanja? Predsjednik UCG, međutim, bio je aktivan učesnik “predsjedničke trke“, makar za potrebe istraživanja, nepuna 24 časa. I pored toga što se povukao u korist kandidata opozicije Mladena Bojanića anketari su nastavili da manipulišu njegovim imenom? Ne postoji niko u Crnoj Gori ko isti dan, a to je drugi dan anketiranja, nije čuo da se predsjednik Danilović povukao. Ipak, par procenata građana se izjasnilo da bi voljeli da ga vide na mjestu predsjednika Crne Gore. Zaključujemo da je tih nekoliko procenata zaslužio već  prvog dana istraživanja ili su ljudi željeli da bude predsjednik i nakon što je objavljeno da neće biti kandidat. U oba slučaja mi iz UCG smo ponosni na tu činjenicu”, smatra on.

Prema njegovim rijelimam, realna politička snaga predsjednika Ujedinjene Crne Gore i Ujedinjene CG je na ovakav način samo potvrđena bez obzira na namjeru istraživačke kuće, a ona je u najmanju ruku neprofesionalna.

“Pitamo na kraju, javno, i CEDEM i analitičare koliko bi procenata podrške predsjednik Danilović imao po ovom istraživanju da je zaista ostao kandidat  te da je, umjesto samo jedan dan, svih osam dana istraživanja bio ravnopravan sa ostalima. Nama je jasno i bez odgovora i dugujemo veliku zahvalnost građanima”, zaključio je Slijepćević.

M.D. 

Send this to a friend