Predsjednički

Vukadinović: Bojanić udrobio pomalo od svega da se partneri ne naljute

Politički analitičar Srđan Vukadinović smatra da će kandidat većinskog dijela opozicije Mladen Bojanić u jednom trenutku upasti u raskorak, upravo zato što ga podržavaju heterogene, isuviše različite partije.

“On se uzdržava priče o svim bitnim pitanjima, jer ako priča o nezavisnosti države, ide na ruku GP URA, ali protiv DF-a što nije baš poželjno budući da je upravo Front otvoreno stao iz njega, o čemu svjedoči i nedavna zajednička sjednica glavnih odbora konstituenata DF, kojoj je prisustvovao i sam Bojanić. Sa druge strane podrželi su ga Demokrate, SNP i URA i on moda da udovolji svakom od njih pomalo, a to je nemoguće. Vjerovatno je i on toga dobro svjestan, pa je “politički udrobio” svega po malo od partija koje ga podržavaju u predizbornoj kampanji. Tu imamo priče o građanskoj Crnoj Gori, pa malo nacionalizma, pa poruka određene religijske zajednice…”, ocijenio je Vukadinović u razgovoru za Dnevne novine.

Kod Bojanića su, kako kaže, sva politička pitanja otvorena, jer je potpuno nespreman ušao u kampanju i nema jasno mišljenje ni o kom pitanju.

“Koliko god se činio u jednom trenutku bliži DF, Bojanić će već u drugom momentu biti bliži Demokratama i GP URA, zavisi ko mu pruži podršku”, kazao je Vukadinović.

Za ovog poliitčkog analitičara to je logična posljedica činjenice da je Bojanić gurnut nespreman u kampanju, koja je za njega i opoziciju dosta rizična.

“On je neko ko je nametnut u zadnji čas, kao slamka spasa za opoziciju. Sad se vide sve različitosti partija koje su ga podržale. Da su svi imali svog kandidata, onda bi to jasno pokazalo potpuno rasulo među njima. Da bi to izbjegli, pristali su na iznuđeno rješenje i dobili Bojanića koji pokušava da po malo zadovolji svakoga od njih. A to je nemoguće. Budući da njega podržavaju tri potpuno različite grupacije, onda je jako teško udovoljiti svima”, kazao je Vukadinović za Dnevne novine.

Komentarišući ostale kandidate sa opozicione scene, Vukadinović ističe da im je jedino zajedničko da žele smjenu DPS i Mila Đukanovića. A, i tamo gdje osvoje vlast, nijesu se pokazali kao dobri političari.

“I kada negdje dobiju izbore, kao što su opštine Kotor i Budva, vlast postane vrlo brzo klimava, zato što su njeni konstituenti različiti”, ističe Vukadinović.

Send this to a friend