Kolumne

I mi smo teroristi

Boban Batrićević

Piše, 

Boban Batrićević

Danas je na Cetinju uhapšen Neno Kaluđerović. Prema informacijama s kojima raspolažu građani koji su danas na Cetinju iskazali javni protest protiv toga čina, Kaluđerović je uhapšen zbog “pokušaja terorizma”.

Kao što je uostalom već odlično kazao Peđa Vušurović tokom današnjega okupljanja, ako je Kaluđerović terorista, onda smo svi mi koji ga poznajemo – teroristi.

Jasno je da nesrećna Vlada Crne Gore koja je pod kontrolom Crkve Srbije na ovaj način želi zastrašiti sve crnogorske građane i građanke kako bi prikrila teror koji je primijenila 5. septembra, imputirajući demonstrantima pokušaj terorizma. Ali im je taktika vidljiva taman onoliko koliko se 5. septembra mogao viđeti suzavac po cetinjskim ulicama.

Nijedna Vlada nije vječna a ovoj je rok istekao onoga dana kad je besprizorno tukla i gađala demonstrante na Cetinju. Mi joj to nikad nećemo zaboraviti, pa ni onda kad više ne bude upravljala državom. Zato ćemo svakoga dana iskazivati svoj bunt, a pogotovo kad hapsi one koji su tokom 4. i 5. septembra pozivali na mirni i dostojanstveni protest.

Cetinje će śutra ponovo biti slobodarski grad i leglo nepokora te jedinstveno dati podršku Nenu Kaluđeroviću i zahtijevati njegovo oslobađanje. Pa ako Vladi njeni mentori nalože da uhapsi cijeli grad, neka probaju.

Vidimo se śutra u 18h ispred Osnovnoga državnog tužilaštva na Cetinju!

Do slobode!

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
TerraNostra
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
TerraNostra
Gost
TerraNostra

Bravo ! tako se radi !

Send this to a friend