Kolumne

Koliko žaba može da proguta DF

Piše: Darko Šuković

Nedavna izjava Milana Kneževića da ne može ni da potvrdi ni da demantuje glasine o njegovom dolasku na čelo ANB, možda je još jedan gaf gafovima sklonog lidera DNP, a možda samo znak da je, i četiri godine kasnije, ostao životno-politički naivan?

Jer, dobro obaviješteni izvori naširoko telale da niko sa poslaničke liste čiji je stožer bio DF neće moći da priviri pozicijama skopčanim sa osjetljivim podacima što ih imaju sve članice Alijanse. A, Crna Gora je tek počela da krcka svoje dvije decenije ugovora sa NATO.

Navodno, po toj direktivi ambasada “kvinte”, Ministarstvo odbrane, ANB, MUP… ne mogu u ruke deklarisanih proruskih političkih subjekata ili će Zapad prestati da se ponaša kao UNPROFOR!?

Upravo tako se ponašao u posljednjih osam mjeseci, gledajući bez riječi brutalne političke i medijske nasrtaje Srbije na malu državu saveznicu, koja je prije samo tri godine ušla u Sjevernoatlantski savez, hrabro se suprotstavivši iz Rusije vođenom pokušaju državnog udara.

Elem, to je nova “žaba” koju će, po svoj prilici, morati da proguta najjači politički subjekat “Trojnog pakta”, ukoliko ne želi da surovo testira “game changere” iz GP URA i prerano ih izvede na civilizacijski čistac, obavezom da se odmah opredijele između Beograda (čitaj Moskve) i Brisela. Zapravo, čak i ako bi DF želio da već sada ispita tačku političkog topljenja URE, to mu neće dopustiti oni koji su brižljivo slagali kockice operacije koja je urodila plodom 30. avgusta.

Jednostavno, previše je uloženo u promjenu vlasti u Crnoj Gori, da bi projekat propao na prvom koraku zbog ličnih ambicija ili stida pred iznevjerenim biračima.

Da li je, dakle, na pomolu još jedan prilog pravilu da sloboda, zanemarimo sad što je sadržaj koji tom pojmu daje DF potpuno promašen, ne pjeva ni primaći poju “sužanja” o njoj? Odnosno, milioniti nastavak u serijalu “politika je krurva”… Na isto vam dođe, dragi naši velikosrbi.

A, šta, tek, ako ni ove nagoviještene “žertve” nijesu kraj popisa njihovih predizbornih obećanja na koja treba zaboraviti? Šta ako se ostvare nagovještaji Dušana Janjića, čiju informisanost nikad ne treba potcijeniti, da će SPC morati da se registruje u Crnoj Gori i da uredno plaća porez?

Pandemonijum na vratima! Navodno, demokratski uzor Zdravka Krivokapića, država njegovih postdiplomskih studija – Njemačka, nema u svom poimanju prava i uređenih odnosa institut registracije kod Boga. Pa, shodno tome, očekuje da nova vlast pokaže principijelnost, ali i odlučnost koja je manjkala odlazećoj, i da Amfilohija privede poznaniju vladavine prava države u kojoj činodjestvuje… a, to je još uvijek Crna Gora?

Šta, recimo, ako, kao dokaz posvećenosti sadržaju Sporazuma, a on je sav satkan od zapadnih vrijednosti, originalni Zapad zatraži da se svi akteri, uključujući Demokratski front, jasno očituju prema građanskom ustrojstvu Crne Gore, vrijednosti multikulturalizma, ratnim zločinima i zločincima…

I tako sporazumski narativ pretvore u čvrstu prozapadnu agendu ne samo Vlade, nego i nove skupštinske većine. Kad već GP URA nije smatrala za potrebno da svoj politički imidž zaštiti prethodnim revidiranjem stava DF o Srebrenici, Karadžiću i Mladiću, o njihovoj spremnosti da žive u zajednici u kojoj ministar “Mevludin” može da primijeni zakon i na “Matiju”…

Ukratko, šta ako Zapad, za razliku od Dritana, nije spreman na ustupke tipa: “stravičan zločin” je dovoljno dobro označenje genocida? Pokazujući da sa fašizmom kompromisa ne smije da bude.

Nijedan iole važan politički subjekat u “Trojnom paktu” nema ozbiljnijih problema ove vrste, osim Demokratski front. Svi ostali su imali i imaju kaučuk programe, stavove, mišljenja… Jedino sa DF svaki glasač zna na čemu je – klerošovinizam, utemeljen na svetosavlju, velikosrpstvu, anticrnogorstvu i iskrenoj netrpeljivosti (do mržnji) prema svemu što nije zagledano put Moskve, sa tri saborno sakupljena prsta. Nije DF uvijek bio takav, ali je sa pozicije tipične desnice dogurao dotle… I, kao takav, do pobjede na izborima. Molim lijepo, nijedan građanin Crne Gore, nijedan njihov koalicioni partner ne može da se vadi na neznanje. Birali ste ih – eto vam ih.

DF je, istovremeno, savršen politički izraz svjetonazora Sv. Sinoda SPC i Amfilohija Radovića, svojevrsnog političkog komesara koalicije “Za budućnost (bez-D.Š.) Crne Gore”. Ali, o ironije, navodno je baš mitropolit taj koji zauzdava one koji bi sve i odmah? Njegova je, opet se moram pozvati na dobro obaviještene, direktiva “rukoljubu” Krivokapiću da ne škrtari s ustupcima Abazoviću, sve do popisa stanovništva naredne godine.

Tada biće momenat velike naplate, strateško svođenje Crnogoraca na 25% stanovništva i kreiranja srpske većine u Crnoj Gori. Nakon toga bi promjena karaktera države, njenog unutrašnjeg ustrojstva i spoljnopolitičkih opredjeljenja bila stvar egzekucije na vanrednim izborima.

Taj plan daleko je od nedokučivog za Boženu Jelušić, Cara Pavličića, Žarka Rakčevića i ostale Crnogorce na poslaničkoj listi GP URA ili u uticajnim krugovima oko te partije. No, onaj ko vjeruje da bi reakcija pomenutih i sličnih mogla biti drugačija nego profesorice Jelušić u Budvi, kad se glasnula nekim tekstićem i ostala do kraja u vlasti koja je slavila nestanak Crne Gore 1918. – doima se nepopravljivim optimistom bez pokrića.

Na koncu, na teror nad muslimanima u Pljevljima prije su reagovali saradnici Predsjednika, čik pogodite koje, susjedne države, pozivom Samiru Kadribašiću, tada još glavnom imamu IZ u tom gradu, nego što su pravedno vrisnule Abazovićeve građanske perjanice. Iako taj poziv iz Kabineta zlokobno podsjeća na scenu iz “Kuma”, teško da je bljutaviji od zastrašujućeg muka ili upinjanja medijske posluge “Trojnog pakta” da dokaže kako pljevaljske muslimane šikanira odlazeća vlast, e da bi kompromitovala osvjedočene poštovaoce lika Ratka Mladića i Srebrenice kao njegovog životnog nedjela.

Stvarno, koja je logika da neko ko slijedi tu ideologiju prebije Bošnjaka, da mu urinira na pragu, prijeti ispod prozora silovanjem kćerke, kamenuje džamiju…Ima li išta prirodnije nego da biće koje režanjem: đe ste Turci, dočekuje autobus iz Sarajeva, nekoliko dana potom drži trobojni transparent sa porukom “ne damo svetinje” ispred Husein pašine džamije? Dakle, mrtva trka u intelektualnom i moralnom ambisanju svih aktera te sramotne predstave.

Naravno, nije realno da se Amfilohijevi partijski radnici u mantijama oslone samo na pojašnjavanje taktike aktivnog čekanja, metodom “od crkve, do crkve”. Stadu, uz propovijed da se do cilja mora dvokorakom, treba ponuditi nešto konkretno, s čim može politički da prezimi. A, ima se i može se itekako: recimo, izmjene Zakona o državljanstvu radi štancovanja ličnih karata za buduće sigurne glasove DF, robustan ulazak u vlasničku strukturu Luke Bar, EPCG i drugih strateški važnih državnih preduzeća… Sve s jasnim ciljem pretvaranja Crne Gore u banana (bolje šljiva ili malina) državu, sa džojstikom u Beogradu.

Valjda je najzanimljivije pitanje ima li Amfilohije vremena da čeka zicer za stavljanje van snage (to već traži Irinej) Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili “samo” promjenu tri sporna člana, što jednom pomenu Dritan Abazović, pokazujući kako ne (želi da) razumije da u ta tri člana staje sve: pravo Crne Gore na svoju istoriju i kulturnu baštinu, njen karakter danas i budućnost. Takođe, hoće li ga pobjednička euforija ponijeti u rizik obnove Aleksandrove kapele na Lovćenu i gradnje crkve nasred Cetinja?

Zašto rizik?

Zato što nema baš nikakve dileme da bi tim potezima izazvao reakciju kakvu je sam patentirao povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti. I ne samo tim – svaki pokušaj donošenja anticrnogorskih zakona u Skupštini dobiće “crnogorski odgovor” po nedavnom obrascu sa Cetinja i Trga nezavisnosti. Samo što će, umjesto mordorske estetike litija, tuđih zastava i skandiranja drugoj državi, imati priliku da posmatra slike ljudi koji se raduju svojoj državi i životu u njoj.

Amfilohije Radović ne može svoju misiju u Crnoj Gori završiti vraćanjem Aleksandrove kapele na Lovćen. To je nemoguće i on je toga svjestan.

Kao što bi u dubini duše morao biti svjestan koliko je njegov životni i duhovni opus osakaćen činjenicom da se nikad nije mogao stopiti sa onom masom ispred Cetinjskog manastira ili na Trgu nezavisnosti. Šteta, Moračanin je odabrao put koji ga za trideset godina nikad nije primakao mjestu na kojem plamti emocija istinskog pripadanja Crnoj Gori. Sad, kad prima čestitke kao izborni pobjednik, osudio je sebe da taj osjećaj nikad ne upozna.

A, to nije Božja kazna, to je stvar ljudskog izbora.

86

avatar
1000
49
37
0
 
78
EaglessomiCrazy Joemaximusbroj 1
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
somi
Gost
somi

Crnogorci ne vole da citaju samim tim su dosta neuki,ako sve ovo ne bude organizovano preko TVa grdno nam se pise,uzalud pisete

Crazy Joe
Gost
Crazy Joe

Je li ovo online iz kuce for free ?

maximus
Gost
maximus

DF može ocean žaba okrecine, samo da dodje na vlast… Sve da im žabe krekecu u stomacima

broj 1
Gost
broj 1

darko sjajan kao i uvjek

Mongro
Gost
Mongro

Odlično!!!

Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

Ovaj ne moze da se pomiri da su njegovi proslost 😂 A sad adio !

Poker
Gost
Poker

Ok ako Knezevic ne valja za ANB.
Onda stavite SESELJA na to mjesto.

Katunko
Gost
Katunko

Sve žabe, pa i tebe

mislim
Gost
mislim

Sve si radio da oblatis i ponizis sve sto je Srpsko a ima ga podosta,nisi se trudio da pomiris i priblizis…e sad slusaj i gledaj kako mi to radimo i kako bradski pruzamo ruku a ne da gazimo ponizavamo i odbacujemo brata svoga!

Eagles
Gost
Eagles

Ne moze te u isto vrijeme da pruzate ruku Karadzicu,Arkanu,Mladicu,…. i nama.. mnogo vam je prljava
Kad bude oko 65% popova Crnogoraca, mozemo pricati o necemu, ali ne laznih…
Necemo nasjesti na vase jeftine trikove. U proslavi ste rekli sve o sebi.Zastave …

Brano Nkšićanin
Gost
Brano Nkšićanin

Šuković svaka čast sve istina, i još ponešto što nijesi napisao nije došlo vrijeme. Kad će Darko prijatelju?

Mikac678
Gost
Mikac678

Šukoviću mogao si ti to i bolje, nekako provejava neka gorčina kroz tekst

Crni
Gost
Crni

E moj Darko..sta sada…kako medju narod sa takvim obrazom…za koga sada raditi

Luka
Gost
Luka

Mene ne ćudi što neki ne vole svoju državu.Baski ne vole Španiju,Katalonci takođe,ali me čudi da je vama neobično da bilo ko voli ovu državu.Šuković,Nikčević,lelekači sa trga koji su došli da podrže Mila.Smislili ste i ime- Milogorci.Znači,vi je prezirete,a ovi drugi je vole iz interesa.Tvoj pogled na CG je sumoran.Vrijeme će pokazati da na trgu nisu bili ,,lelekači”,već zabrinuti građani… Više »

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Toliko o dosadasnjoj nezavisnosti.Eto ko nam postavljao postavlja i postavljace ministre.NATO

Nikad vise 1918
Gost
Nikad vise 1918

Svaka cast na tekstu Darko!

Mitar
Gost
Mitar

Nadam se da si u pravu Darko, ali sjena cetnicka , sve mracnija se nadvija nad nama! Mordor ce brzo krenut u akciju!

da da
Gost
da da

Šuka, na tebe je red da gutaš žabe.

Prosjecno radim
Gost
Prosjecno radim

Progutali bi oni i krpkodile samo da se domognu vlasti i uniste Nam sve sto imamo….
Toliko o Df u, – ko o cemu Baba o ustipcima

676869
Gost
676869

Шуковићу стално понављаш шта ако запад. Па ти тиме доводиш у сумњу нашу сувереност.ЦГ пошаље представнике на разговор код Млечана. Очекивали су неке друге, а Црногорци им одговорише: бољи су допали боље, а ми смо допали вас.Данас смо само територијално већи, а тако понизни.

Miroslav
Gost
Miroslav

Skoro pola Crne Gore zvati svakakvim imenima ne vodi nicemu. Tako se ne gradi zdravo drustvo. Sukovic je prevazidjen

Prč
Gost
Prč

E moj sukovicu,ovdje si najvise ri naivan ako mislis da ova cetnicka vlast nece izgurati svoje.zar mislis da ce evropa prstom mrdnuti,dala bi neki signal dobsad da je htjela.eu ce prodati crnu goru kao sto je prodala svaki put do sad.iskoristili su nas protiv milosevica i upliva rusije i sad nam okrecu ledja jer su sve zemlje u regionu njima… Više »

Monarch
Gost
Monarch

A on je nesrecnik najvise zaba proguta.
Evo DF i na celo ANB,i policije i vojske.Upamtite i sretno im bilo.Zasluzili su.

Mongro
Gost
Mongro

Najviše što će im NATO dozvoliti da upravljaju su PTT usluge, Komunalno i možda Vodovodi CG!

abba
Gost
abba

Prč, nemoj podcijenjivati važnost Crne Gore, a što se tiče Evrope, ona je planirala smjenu vlasti, ali ne i promjenu vanjske politike. Vidjet ćeš da se ciljevi SPC neće ostvariti.

100% Crnogorac
Gost
100% Crnogorac

tako su mnogi mislili i za litije, proće sve i biće po starom/novom dogovoru ….sada je slična situacija, samo sa druge strane, to je pokazala Podgorica, više nema mogućnosti da bilo kakva vlast iz bilo kojih razloga umiri Crnogorce, pa bila to i EU. Odgovor Crnogoraca, za bilo kakvu najavu SPC, kojih ima sve više svakog dana, će biti takav… Više »

Суверениста
Gost
Суверениста

Одувијек сам се искрено радовао што у мору затуцаних постоје светионици истине попут уваженог Дарка. Остаће као свједок истинске борбе за сувереност. Свака част, бриљантно.

ElPatron
Gost
ElPatron

Brilijantno

Ivan Ć.
Gost
Ivan Ć.

Kakav je on svetionik istine, najbolje pokazuje to što se DPS-ov brod nasukao.

Miroslav
Gost
Miroslav

Darko nikad nije bio borac za suverenost.. Suverenost se brani jezikom mira a ne jezikom mržnje!! Živjela Crna Gora! Dajmo šansu novoj Vladi.

Miroslav
Gost
Miroslav

Suverenost se brani ekonomskim razvojem i progresom..ako svi budemo ekonomski nacionalisti i uspijemo da omogućimo da se ovdje stvarno dobro živi- uvijek će za nezavisnost biti 70-80 posto glasača nezavisno od njihovog opredeljenja.. Šuković i njemu slični su smanjili broj nacionalno opredeljenih Crnogoraca , pa daće za 1 posto..

Јован Јовановић
Gost
Јован Јовановић

Свака част Дарко. У центар!

Marjan
Gost
Marjan

Ziva istina je da vise nece biti zive istine… puka si Sukovicu.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Veliki patriota i novinar Darko Šuković.Svaka mu je na mjestu kao i vazda.Da je vječna Crna Gora !

Vale
Gost
Vale

Sa vlasti se ide kada neko mocniji odluci da ides.A vladt se daje inome ko se usudi da se sagne i uzme je.

Orson Vels
Gost
Orson Vels

Odlican primjer iz crnogorske istorije…

Boys
Gost
Boys

Odlican osim u dijelu da je “pobjeda opozicije dio zavjere”…Lose smo delali Sukovicu, manje ili vise svi koji smo bili ili do skora ostali u vlasti…ta “strana medalje” nedostaje analiticarima-suverenistima a nije bas da ce sve da bude kako je naumio dio velikosrba…

Milos
Gost
Milos

Darko sram te bilo zasto uvjek pises samo istinu. I zasto ne bi izmislio bar 50% kao sto rade ovi iz drugih medija i napunio glavu ovima kojima prija laz.haha. Sve ovo ce uticati kao 1919 na bozicnom ustanku. Bice srba vise nego sto ih je vise bilo. I oni koji su do juce bili ekstremni crnogorci bice srbi. Zdravo… Više »

Bottoksični
Gost
Bottoksični

Oni koji postanu “preko noći Srbi” nikad nijesu ni bili Crnogorci…
Svaki poraz je idealna prilika da vidiš đe si pogriješio i da vidiš sa čim (kim) raspolažeš …
Pa “krpelji” iz bivše vlasti, kad preskoče na čapru novim domaćinima će poručati za doručak ovu ekipu zaslijepljenih veliko(iznad ostalih)srba!

Njegoš
Gost
Njegoš

Pa mora biti Srba u srpskoj zemlji. Ne brukaj ime koje nosiš.

Marina
Gost
Marina

Mora.U Srbiji zemlji ih ima i vise nego previse.

Mitar
Gost
Mitar

Na Cetinje nema šetnje, ne igraj se Risto.

Milić
Gost
Milić

neko reče da je Šuković nezavistan novinar

Bernini
Gost
Bernini

E moj Darko,progutaće ih oni koliko treba da bi došli do krajnjeg cilja,da progutaju CG,da je nema!!

roro
Gost
roro

Šuki,bi vam ga rabota! Medojević dolazi na čelo ANB.On nije Srbin,niti je pro Ruski orjentisan.Ovaj Crnogorac 100% ima da zavede red.

Zrnov
Gost
Zrnov

Nema nikakve šanse jel se ne ponaša kao Crnogorac nego kao nečija pudlica

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

Visoko ste poleceli, bojim se da vam pad ne bude tezak.. 150x je blizi DPS formiranju vlade nego ovi tvoji jadan.. od ovih iz dps nema toga ko smije izdat a kod vas ih ima bar 10 koji se lagano mogu kupit.. na kraju krajeva vi ste samo srbi!!! Majku bi prodali a ne mandat!

Marina
Gost
Marina

I djeda prognali!I zemlju u kojoj su se rodili,okupirali!I brata u ludnicu stavili!

Dino
Gost
Dino

Bog cuva Crnu Goru I Crnogorce, kako bi ovako opstali opusteni pustajuci svakoga da ovuda vrslja, ima nesto jace I mi neki u to vjerujemo, nek je VJECNA CRNA GORA!

Njegoš
Gost
Njegoš

Večna je ,samo bez nakaradne vlasti.

Fag
Gost
Fag

Kakva mržnja prema DF. Svako ko ima imalo obraza treba da oda priznanje DF-u za njihovu časnu i hrabru borbu protiv diktature, i na kraju su uspjeli. Bravo!

crnomace
Gost
crnomace

Normalna mržnja prema domaćim izdajicama. Jel nešto pogriješio?

Boka di cataro
Gost
Boka di cataro

Pametan si momak ali ne prečjeruj

vjecna da je
Gost
vjecna da je

df je dno dna

San
Gost
San

Svaka čast, Darko. Visoko intelektualno predstavljena naša tužna stvarnost.
Svako ko negativno komentariše ne može doseći Vaš intelektualni nivo pa ide nisko, na svom nivou.
Isplivaće istina i naša Crna Gora.

Nata
Gost
Nata

Zaista je jadno i zalosno da neko cinizam i tinjajucu mrznju moze okarakterisati kao inteligenciju, pa cak iako ima elemenata nekog inteligentnog izlaganja cinjenica.. Daleko je ovo od intelektualca u pravom smislu te rijeci, gospodine San. Odradio je i radio je u jednom vremenu, rezimu koji mu je razvio sve odobine jake neuroze i blage paranoje… Darko odmori malo, vrijeme… Više »

Mi smo
Gost
Mi smo

Žablja istina

King
Gost
King

Odmoriii Šukooo, zaslužio si, pošteno

Gavrile
Gost
Gavrile

Želim da dodam da ljudima nije bitno da li se pišu Srbin ili Crnogorac. Znam ljude koji su se potpuno različito pisali u poslednja tri popisa. Niti je crnogorstvo u narodu zacementirano, niti je srpstvo Sveto pismo. Sve i da bude 50% Srba na popisu, ipak su oni Crnogorci i građani CG.

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Ako vam nije bitno, cemu ovo sve jeli??? Meni je bitno i nikada necu pripadati izdajnicima tj. Svetosavcima posrbicama. Jasno!

Snjeg
Gost
Snjeg

Tacno ili si jedno ili drugo .Mozemo samo svi biti gradjani CG.Crnogorac pravoslavne vjeroispovjesti , islamske ili katolicke.A to srbin ne pije vodu.Nedavno sam procitala kako u R.srpskoj ne vole da im se kaze da su srbi iz Bosne.Oni si po njhovom samo srbi.Tako razmisljaju i ovi nasi.

Crvenkapica
Gost
Crvenkapica

A slavis li slavu?

Snjeg
Gost
Snjeg

Slava je pravoslavni obicaj .

Marjan
Gost
Marjan

Tacno… jedini nacin je ne dirati ljudima ni crnogorstvo niti srpstvo. Jedini pravi nacin za Crnu Goru.

Gavrile
Gost
Gavrile

Treba poštovati ljude koji se bore za svoje ideje, ali kad se ljudi bore da zadrže nezasluženo stečeno bogatstvo, onda je to degutantno. Vratite u državnu kasu ono što ste stekli mimo zakona i sve je u redu. Da je Amfilohije slab i da ga treba ućutkati, procijenio je i Đukanović. Nije shvatio koliko je narod vezan za crkvu i… Više »

Snjeg
Gost
Snjeg

Vise od pola onih sto su litijali nikad nisu usli u crkvu , niti su vjernici.

Marina
Gost
Marina

Jesu li blindirani dzipovi u kojima se vozi svestenstvo zasluzeno bogatstvo?I kako vam to ne smeta?Jel Isus zivio u raskosi kao faraon ili je bio primjer skromnosti i drugih vrlina? I da li je zakonski prihvatljivo da stices imovinu u nekoj drzavi a da ne placas porez toj istoj drzavi? Meni vise bode oci kad to radi neko ko je… Više »

hans
Gost
hans

Darko bravo.Kao i vazda, jasan i precizan.Poslije tvoje riječi čas je završen.Sačekaj formiranje otadžbinskog bloka i daj svoje učešće, za svaki napredak i zaštitu svih crnogorskih interesa.

Vasilj Piperski
Gost
Vasilj Piperski

Šukoviću svaka ti je na mjestu i argumentovana… a što to smeta našoj posrbljenoj braći, to je njihov problem

Tigar
Gost
Tigar

Pa pa pa Šuko nema vise ne ne

crnomace
Gost
crnomace

Tek počinje

Tigar
Gost
Tigar

Hahahahahaha

Sanja
Gost
Sanja

Bravo Darko, sve jasno, odlično, koncizno i savršeno rečeno. Volimo našu zemlju

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Pjevajte sad.

Pg cg
Gost
Pg cg

Kakav nacionalista . A bjez vise

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Pazi to rece srbin i ostade ziv. Znamo mi vase ljudske i intelektualne domene. Ko ljubi ruku ajatolahu amfilohiju nije demokrata sigurno.

CG CG CG
Gost
CG CG CG

Bitno je da si ti najpametniji na svijet. Malo taj ego popusti.

Marina
Gost
Marina

Bravo!Bravo!Bravo!Bravo!

Marina
Gost
Marina

Zato si ti internacionalista velikosrbine!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nikad niko više ne može skinut mauzolej sa lovćena,jedino,ako risto ima merlinove moći,a gotovo da je umislio?

SRK
Gost
SRK

Čarobnjak Merlin je bio dobar tip,a Risto…

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Ja mišljah e smo se pozdravili barem na neko vrijeme.

oooo
Gost
oooo

A brate ubi. Malo ti je sto nijesi usta zatvarao u onoj tvojoj emisiji no si sad poceo i da pises po portalima nadajuci se da ces zavrsit u nekoj poslanickoj fotelji kao tvoj kolega Nikolic. Odmori malo.

Snjeg
Gost
Snjeg

Boli istina .Gospodine Sukovicu samo naprijed.

Milka
Gost
Milka

Druze Nikolic i Sukovic nisu ista kategorija. Darko za tvoju informaciju ima svoj portal i sa tog je portala prenesen tekst

Marina
Gost
Marina

Ako ubi,sto gledas njegove emisije i citas njegove kolumne?
Jasno.Treba i ti nesto pametno da cujes.Da ne zatupavis potpuno.

Send this to a friend