Kolumne

Kupovanje vremena

Piše: Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

Ljubo Filipović

Jutros nas je sačekala informacija da se vladajućoj većini baš i ne žuri da smijeni ministra Vladimira Leposavića. Računaju da se pritisak na balon nezadovoljstva iznutra i što je važnije spolja smanjio, i da sad mogu na miru da nastave da sprovode agendu zbog koje je ministar sa mjesta glavnog pravnog savjetnika Srpske crkve u Crnoj Gori avanzovao na mjesto ministra pravde.

Leposavić ne mora da razmišlja o budućnosti, njegov gazda sa matičnog univerziteta držaće ga i dalje na plati, a i naći mu mjesto među Benonovom intelektualnom “elitom” u tim opskurnim desničarskim krugovima u koje je zalutao tokom litijanja.

Kada završi misiju oko tužilačkih zakona i ugovora sa crkvom, kao što je završio i sa zakonom o slobodi vjeroispovjesti, može da ide u zasluženu penziju. Možda negdje na Zapad u neki konzervativni think tank gdje će mu uz platu ići i subvencija crkve.

Dovoljno za lijep život na periferiji nekog zapadnog grada, u kući sličnoj onoj njegovog druga Simijanovića. Tamo će u svoja četiri zida moći da skine masku/brnjicu sa crnogorskim grbom, koja nije nešto bila efikasna u njegovom obuzdavanju jer je i kroz nju ujedao i grizao svojim retrogardnim i ekstremnim stavovima.

Što međutim ostaje lažnim građanskim liderima i “pomiriteljima” koji su aminovali Leposavićevo “genijalno” zakonotvorenje i hoće li glasači prepoznati “suštinu prevare” ostaje da se vidi.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
MinaNadaBarkaKlatnofreeMNE
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mina
Gost
Mina

Leposavic je sumnjivo lice,taman kao njigov drug,lazni diplomata Simijonovic.

Nada
Gost
Nada

Bravo Ljubo!!!

Barka
Gost
Barka

Sve to ide, moj dobri Ljubo, na smetliste crnogorske istotije, vjecno zakucano na stub srama. A mi cemo se izvuci iz ovoga, bez dileme…

Klatno
Gost
Klatno

Kakvo razvaljivanja, tačno od rijeci do rijeci.

freeMNE
Gost
freeMNE

Pravo u centar Ljubo,ali ovaj nesretni narod ne vidi suštinu prevare,misle da su “pobjedili” ,ali sami sebe…

Send this to a friend