Kolumne

Magla svuda, magla oko nas…

Foto: Printscreen

Piše

Miodrag Živković

Stihove kultne pjesme, čuvene Josipe Lisac, “Magla svuda, magla oko nas, iz daljine jedva čujno dopire tvoj glas, magla svuda, magla oko nas, prekasno je, uzaludno, sve je dublji jaz”,.. koristim danas kao metaforu kojom želim objasniti kako je nova vlast iskoračila iz faze stvaranja nekontrolisanog haosa u novu fazu, kontrolisanog haosa.

U nedostatku sopstvene pameti, ovoga puta su u pomoć vladi priskočili, svi mediji, medijskog koncerna “Vijesti” i nekada značajna nevladina, a sada već režimska i provladina organizacija MANS na čelu sa gospođom Vanjom Ćalović Marković.

U njihovoj režiji i izvedbi, već danima slušamo, nanovo recikliranu priču o dodjeli stanova i kredita vladinim službenicima, sudijama i tužiocima.

Zašto?

Isključivo radi širenja magle i stvaranja haosa pod njihovom kontrolom, kako bi se zaboravio haos koji je ova vlast već stvorila. Cilj je staviti po svaku cijenu u dugi plan…
– Zašto nemamo još uvijek usvojeni budžet;
– Zašto još uvijek ne smjenjuju ministra Leposavića;
– Zašto ovoiko kasni masovna imunizacija;
– Zašto još nema naznaka kada će poletjeti prvi avioni;
– Zašto nema u javnosti premijera Krivokapića pune dvije nedjelje;
– Zašto ne postoji ni plana, ni programa izlaska iz razarajuće krize;
– Zašto ministarka svega i svačega upošljava samo provjerene četnike i mnogo, mnogo toga još.

A priča o nezakonitoj dodjeli stanova nije nova i za normalnu vlast je lako rješiva. Rješiva je primjenom zakona. Sve što je nezakonito zaključeno treba raskinuti, sve gdje je država nezakonito oštećena, treba nadokanditi i vratiti. Sve to treba uraditi i onda obavijestiti javnost, a ne na ovaj način dozirano i svakodnevno “trovati” javnost u namjeri da se u drugi plan stave sve goruće i najvažnije teme koje ovu zemlju vode u propast.

Sve ovo napisah, da bi lakše shvatili na što sam mislio kada sam citirao ove sjajne stihove iz pjesme Josipe Lisac, koji su me asocirali za ovakvu današnju objavu. Naravno, da mi je želja bila, da što manje nas budemo u toj njihovoj, vještački stvorenoj magli.

Facebook

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
GaetamajdaLavicaCg3Orli-Ban Kenobi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gaeta
Gost
Gaeta

Tačno gospodine Živkoviću.Samo nam ova gospođa nije saopštila, ko će odgovarati za poharanu crkvenu imovinu, koje dadoše ništa manje nego drugoj državi.A da ona odgovori kad sve zna?

majda
Gost
majda

Stanje je tačno tako kako ste opisali . Bravo!!!!!!

Lavica
Gost
Lavica

Svaka čast gospodine Živkoviću!

Cg3
Gost
Cg3

Ako,mislimo da se vratimo ovakve prevazidjene politicare ne smijemo stavljati u javnost.Definitivno.

Orli-Ban Kenobi
Gost
Orli-Ban Kenobi

Glavni sagovornik propali političar…

.....
Gost
.....

Gospodski i tačno.

ženskaMačka
Gost
ženskaMačka

Ne dovodite umjetnike u vašu političku kaljugu , moliću lijepo.

Taki
Gost
Taki

Bravo!!!

Send this to a friend