Kolumne

Novoj skupštinskoj većini čestitam praznik nestanka Crne Gore

Aleksandar Damjanović

Piše

Aleksandar Damjanović

Izvršni direktor CKM-a

Danas je težak dan za Crnu Goru prije 102. godine u nedemokratskim uslovima mimo volje građana naša država je prisajedinjena Srbiji.

Na današnji dan topovi srpske vojske su bili upereni ka zgradi u kojoj se donosila odluka da Crne Gore ne bude.

Današnji datum simbolizuje tamnu stranu crnogorske istorije, njen nestanak na osnovu odluke koju je donijela nelegitimna Podgorička skupština 1918.godine.

Na današnji dan u Skupštini Crne Gore postoji većina od 41-og poslanika za koje je ovaj datum praznik i koji su spremni da urade isto što i učesnici nelegitimne Podgoričke skupštine.

Današnji dan je za njih praznik koji im  “čestitam” sa željom da njihova ideologija nestane kao što je Crna Gora nestala 1918. godine.

Današnji datum je za njih dan manje do izbora nove Vlade koja će im dodijeliti mjesta po dubini da što dublje Crnoj Gori zariju nož u srce.

Na današnji dan svaki patriotski orjentisani građanin naše države sa zabrinutošću iščekuje izbor Vlade 12 apostola i odluke koje će ona donijeti, a koje će izvjesno je biti na štetu građanske Crne Gore.

Danas Vila na Durmitoru plače i moli Boga da sačuva Crnu Goru od domaćih izdajnika koji žele da ona nestane kao 26. novembra 1918. godine.

Danas je i dvoglavi orao sa crnogorske zastave sletio na Lovćen i spuštenih krila posmatra tmurne oblake koji su se nadvili nad Crnom Gorom.

Danas se dok pišem ovaj tekst i ja pitam o čemu su razmišljali građani moje države kad su 30. avgusta svoj glas dali onima za koje je današnji datum praznik?

Nadam se da na današnji dan Milo Đukanović ima plan kako da sačuva crnogorsku slobodu suverenost i njen građanski koncept.

Proćiće i današnji dan, proćiće i Vlada 12 apostola, proćiće i mandat antidržavnoj skupštinskoj većini jedino će ljubav crnogorskih patriota prema svojoj državi biti vječna.

15

avatar
1000
11
4
0
 
15
Just meAleksandarLovcenskaMiloObjektivno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Just me
Gost
Just me

Narod je izabarao!

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Ako negiramo 1918 negiramo i svoje pretke i rusimo svoje temelje. SLAVA CASNIM NASIM PRADJEDOVIMA ZA VIJEK I VJEKOVA AMIN

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Da narod u Crnoj Gori nije želio ujedinjenje 1918. do ujedinjenja ne bi ni doslo ! Da 1918. nije nastala prva južnoslovenska država ne bi bilo ni današnje Crne Gore ! Nakon raspada turskog i austrougarskog carstva evropskim silama je bilo do Crne Gore isto koliko i do afričkih nomadskih plemena !

Objektivno
Gost
Objektivno

A kome bi molim te pripala kao saveznik i pobednik rata? Istina je da nikome nije bilo stalo zato se i desilo to sto se desilo… Nastanak Jugoslavije nije problem vec nacin njenog nastanka… Sto se videlo i po tome kako je funkcionisala ta drzava… Govorim naravno o Kraljevini, a i po tome ko danas kako zbori o SHS ili… Više »

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Bila bi tzv. podlovćenska crna gora bez mora kod bara i kotora a i bez sjevera !!!

Milo
Gost
Milo

Mozete ,raditi sta hocete ,po obicaju izvrcite sve naopako ,CG,necete ponovo okupirati.

Wilkins
Gost
Wilkins

Dok je Sunca i dok je Grahovca.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nema od pisanja i kuckanja po internetu ništa!

Soko
Gost
Soko

Bravo momce. Fala bogu I’ma u Crnoj Gori veliki broj ovakvih Patriota medju mladim ljudima. Potomci heroja Koji krvarise za domovinu. Dok je Nas potomak heroja- komita nema straha. Ostati ce Crna Gora s lobodna I spasena

Misko
Gost
Misko

Oduprla se CG mnogo jacim neprijateljima od razularene grupe Srba i popova.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Dobro je reko jeda sveštenik crnogorske crkve jedan dan na radiju.Srbi se držali parole,nedamo krajinu,nedamo bosnu nedamo kosovo,a sad nedaju svetinje,a daće ko što su sve do tada dali,može im se desit da još po nešto”daju”samo ako i dalje budu agresivni!?

mrshava
Gost
mrshava

AMIN, iz tvojih usta u Bozje usi, sto prije to milije, sto vise to draze a na malo srce postaje kao bombonjera

Cetinje 21
Gost
Cetinje 21

Nije Crna Gora nj Milo ni SPC ni Apostoli kad ce ljudi shvatit da podjele jednih i drugih se svode na srbe i milogorce
CRNA GORA JE U SRCU I CRNA GORA JE SVIH NARODA I VJERA
Gospodo ko je Crnogorac ostace Crnogorac a prodane duse neka se sele slobodno jer vise nece biti mjesta za njih

istina je jedna
Gost
istina je jedna

Bravo, Damjanoviću! Tako treba, jasno i glasno! Živ bio!

amo
Gost
amo

Sve je tacno od slova do slova,BRAVO gospodine Damjanovicu!!!

Send this to a friend