Kolumne

Remdesivir za svjedoka božje ljubavi

Piše,

Slavko Mandić

Remdesivir, lijek koji zvanično nije dostupan kod nas i ne daje se nikome, u Kliničkom centru Crne Gore, prima šef srpske crkve Amfilohije Radović za brži oporavak od korona virusa.

Jasno je da je Radović privilegovan i da on nije tretiran na isti način kao ostali, znatno teži slučajevi, iako kažu da je lijek dobio od prijatelja koji su mu, svjesni konačno da tamjan i sveti krst nemaju moć da se suprotstave koronavirusu, obezbijedili i respirator sa posebnim performansama. Sve je specijalno za stvarnog mandatara koji mora biti zdrav, živ i sposoban da sastavi vladu, u koju će sve sami ekspertski gorostasi.

Špekulacije su da šef Srpske crkve u Crnoj Gori nije znao da je tretiran drugačije od svojih bolesnih vjernika, koji su na svaki njegov mig izlazili na ulice a da ni svjesni nijesu bili što se zapravo od njih traži. A da je znao, remdesivir bi, shodno humanom i vjerskom odnosu koji svaki, pa i ovaj svještenik nosi prirodno u sebi, podijelio sa svojim stadom. A samom stadu je, možda i zbog toga, sada kada teško boluju i on i njihov šef, jasnija uloga šefa koji će se iz svega izvući. Već je negativan.

Možda baš uz pomoć remdesivira, do koga drugi ne mogu. A zna se da je upravo Amfilohije i njegovo vjerno svještenstvo organizovalo masovna vjersko-politička okupljanja i pored stalnih upozorenja NKT-a da to ne čine. Amfilohiju je neki drugi remdesivir pomagao decenijama i u krivično-pravnim postupcima da za učinjeno nikada ne odgovara, dok su oni bez direktne veze sa nebeskim i zemaljskim vrhom, za mnogo manje prekršaje bila redovni stanovnik Spuža.

A budući premijer Zdravko Krivkapić ljubi zastavu – trobojku sa 4S prilkom posjete nikšićkoj Župi. Na pamet mu ne pada da poljubi crnogorsku, jer za njega je Crna Gora srpska država, pa je prirodno i zastava srpska. Njega nije briga što na taj način direktno vrijeđa sve one koji nijesu Srbi, a ima ih više od polovine u Crnoj Gori.  Takav odnos mandatara, za koga bi se prije moglo reći da je tehničko lice koje ne odlučuje ni o čemu, ne dodiruje baš ni malo ni Dritana, tasa na vagi, ličnost popularniju od svih holivudskih zvijezda zajedno, kome žene ne daju mira, ali se on uspješno odupire, kako sam kaže, zbod daljeg funkcionalnog razvoja osvojene slobode. Za Krivokapićeve nečuvene i skandalozne izjave Abazović kaže da misli da je ona oko dvije srpske države istorijski citat. U maniru „nema to veze“. Mi smo oslobodili Crnu Goru i sad moramo naprijed. Lider URE samo još mora da objasni đe se nalazi to naprijed, kako se ne bi dogodilo da nam naprijed bude ambis.

Zanimljivo je da lider URE smatra da mu je odluka Bošnjačke stranke da ne uđe u vladu bila očekivana, ali da je poziv nove većine bio iskren i da će se u vladi svakako naći pripadnici manjina. Kojih, nije kazao, jer je i albanska koalicija potvrdila da neće sa onima koji žele velikosrpsku Crnu Goru. Nije valjda da je jedino  važno da budu neke manjine, pa makar i kao dekor. Ili je to možda Hazbija Kalač, predsjednik Stranke pravde i pomirenja koji, upravo zbog pomenutog dekora manjinama buduće vlade, puca na visoku poziciju zahvaljujući ideologiji koja je u narodu poznatija kao novac.

O ekspertskoj vladi, koja je bila uslov svih uslova, nema više ni govora. Kao što dolazeći trojac nije ispunio ni jedno jedino predizborno obećanje dato biračima, neće ni ovo. Političke partije će, proporcionalno izbornim rezultatima, participirati u vlasti. Drugačije ne bi bilo ni pošteno. Dominantno Front, pa za njim Demokrate i tek na kraju tas na vagi. Tako će izgledati sastav nove vlade koju će mandatar, koji je trenutno u KBC-u ali će, uz pomoć remdesivira uskoro zauzeti svoje mjesto, saopštiti formalnom mandataru imena ministara, a ovaj ih pročitati u Skupštini poslanicima.

Što se popisa tiče, na njega Crnogorci nikako ne smiju pristati. Pa neka se popisuju Amfilohije i njegovi litijaši do mile volje. Tek kad srpska crkva počne da se bavi vjerom a ne politikom, može se sprovesti popis. Drugačije bi se to zvao genocid nad Crnogorcima, a to se ne smije dozvoliti, bar ne još pet sljedećih godina.

36

avatar
1000
26
10
0
 
33
DulaPetaraspirinixObalaBoro M
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Tacno tako. 🇲🇪

Petar
Gost
Petar

Tas na vagi sa Amfilohijem,e jada!
Oće li u crkvu konačno sastavit vladu kad mandatar ozdravi?

Obala
Gost
Obala

Bojkot popisu i to generalni.
Ignor Crnogorci i Crnogorke!!!

Boro M
Gost
Boro M

Remdesivir za njega i nikog drugoga.
Strava i užas

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Sve je rečeno i jasno. Za svakog ko ima imalo mozga, pale su maske. Njegovo djelovanje je dovelo do širenja korone, toliko ljudi je umrlo i kada je njemu postalo gusto su morali svi mogući ljekovi biti dostupni, što svi ostali nijesu imali. Toliko o hrišćanskim vrlinama svjedoka Božije ljubavi.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nije lud risto da se oslanja na boga.

Apoteka
Gost
Apoteka

Lijek za humanost je neophodna ovom pacijentu ali i za dobra djela.

OKOlovratnik
Gost
OKOlovratnik

Pu, spas za sve nas!!!

Troica
Gost
Troica

Da je hrišćanin ne bi ga ni primio nego bi ga vratio da ga ljekari daju nekome mladjem .
No nadamo se da mu neće trebat.

rambo
Gost
rambo

bal vampira

nnn
Gost
nnn

samo pogledajte sliku, da se čovjek uplaši…

Kolašin bb
Gost
Kolašin bb

Bolest je svačija ali he iritantno da se selektivno liječi.
Neka ste progovorili glasno.
Imate moju podršku.

Davor
Gost
Davor

Svaka cast za tekst!
Puno postovanje!

Mag
Gost
Mag

Nov8narčino hrabra.
Svaka ti čast sto koncern “čistunaca i slobodnih novinara”pozdravljas na kraju emisije i pred svekolim javnosti sačekušama saopštavaš đe te mogu slikatu i pratiti.
E alaj ti vjera!

mačor
Gost
mačor

Bravo,sve jasno rečeno!

Onogost
Gost
Onogost

Od remdesivira, pa mitropolita, preko Krivokapica, Ure, Kalaca, ekspertske vlade do popisa, otraca covjek cijelu Crnu Goru, sto bi stari rekli “svakom loncu poklopac”.

Ragnar
Gost
Ragnar

Ne slazem se sa zadnjim dijelom! Nema sta mi da strahujemo od popisa, ako te popovi mogu ubijediti da si nesto drugo a ne Crnogorac onda i ne treba da postojimo!

aspirinix
Gost
aspirinix

Kratak osvrt na komentar g.Mandića:
Remdesivir je zvanično dostupan kod nas, izdvojena su sredstva za nabavku.
Čudno je tumačenje pojma privilegija kod g.Mandića: naš stariji sugrađanin, starešina Crkve, je bolestan i primljen je u bolnicu na liječenje?
Zašto da se bojimo popisa u svojoj slobodnoj državi?

Ne śekiraj se
Gost
Ne śekiraj se

Ali se gospodine tumaču ovaj lijek ne daje svima.
Sto se popisa tice pričekaćete upis u srbe u vasoj srpskoj drzavi.
Nama je od 2006 slobidna i nezavisna,jedina naša Crna Gora.

aspirinix
Gost
aspirinix

Lijek se daje pacijentima prema procjeni ljekara. Crna Gora je nezavisna i suverena država, republikanskog oblika vladavine. Crna Gora je građanska, demokratska, ekološka i država socijalne pravde, zasnovana na vladavini prava. Nosilac suverenosti je građanin koji ima crnogorsko državljanstvo. Građanin vlast ostvaruje neposredno i preko slobodno izabranih predstavnika. Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno… Više »

Naroz
Gost
Naroz

Remdesivir još uvijek nije dostupan u CG, izdvojena su sredstva i naručen je, ali nije stigao. Problem je u tome što po svim pozitivnim pravnim propisima ove zemlje, ostavimo na stranu moralne zakone, u državnim zdravstvenim institucijama ne može postojati tako privilegovan pacijent, da prima lijek koji nije dostupan ostalim pacijentima, da ima respirator koji nije dostupan ostalim pacijentima, i… Više »

Uhhh
Gost
Uhhh

Tačno.
I to kome? Dok se mladost netaknuta muči.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Није он суграђанин, него зла особа пуна мржње!

Bernini🇮🇹
Gost
Bernini🇮🇹

Aspirinix, meni dvoje dragih ljudi, mlađi 30ak godina od ovog gospodina je preminulo i ostavilo svoje porodice jer nijesu imali ovu mogućnost liječenja, za koju lažno tvrdiš da je dostupna svima. Đe su ođe hrišćanske vrline vjerskog dostojanstvenika? Sve je ovo pokazalo njegovu ljudsku stranu i strah za sopstveni život, tako da sva ona njegova dosadašnja patetika pada u vodu.

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Lijek za bolje svjedočenje božije ljubavi nebesnicima

Novi svet
Gost
Novi svet

On je zaštićena vrsta a stado oslablheno će za njim

Skafi
Gost
Skafi

Isto kao sto ostalim gradjanima ove zemlje nije dostupan sluzbeni auto opstine,no se voze autobusima starim po nekoluko decenija.

gajo
Gost
gajo

Pri lijecenju ni ja sa Milom i ostalim funkcionerima nisam imao isti tretman, i ako ih glasam. Ne smeta mi, dok ja cekam redove,upute, komisije, konzilijume, njih sjednu u avion i po Evropi i Svijetu na lijecenje, i treba da imaju to pravo. Albanci i Bosnjaci koji su bili visoki funkcioneri CG, mogu slobodno da grle i ljube svoje zastave.… Više »

Habla
Gost
Habla

Bravo

Sova
Gost
Sova

“Svi zajedno imamo Crnogorsku zastavu pred gojom svi funkcioneri moraju pognut glavu.” – lupi i ostade živ. Dovoljno je vidjeti ponašanje većine poslanika nove vlasti i jasno je da si lupio. Nijesu pogli glavu dosad. Ne vidim zašto bi posad. Kakvu masku nosi visoki funkcioner nove vlasti? Kojoj zastavi je pognu glavu formalni mandatar? Da li stvarno misliš da mi… Više »

Micko
Gost
Micko

Ajde da se mi dogovorimi koja je naša zastava,ne treba da je tudja,ali ne može se zastava nametat,dogovorimo se i niko neće palit CG zastavu,tako i sa himnom.

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Наравно да су фингирани.
За 20 година са 9% се попео број на 28%, под манипулацијом и притиском српске цркве.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

E, i?

free samples
Gost
free samples

mandicu jeli udobna skoda kotorskog gradonacelnika

Ančica
Gost
Ančica

Idi provozaj se u opštinskom autu još koji dan

midzor
Gost
midzor

Jedina njihova ljubav je cetnistvo.Za to nema lijepe.

Send this to a friend