Kolumne

Rusko – srpski skeč, glumatanje domaćih jadovića

Piše

Čedomir Lješević

Lješević

Aktuelna ofenziva na Crnu Goru i njenog predsjednika Mila Đukanovića, jeste još jedan pokušaj zločinačkog urušavanja države Crne Gore pred njen ulazak u evropsku demokratsku zajednicu.

Za razliku od dosad oprobanih, ovaj put su neprijatelji Crne Gore izabrali mizerabl taktiku, da uz pomoć crnogorskih jadovića i “čovjeka kome se vjerovalo” bez provjeravanja, dovedu u pitanje kredibilitet čovjeka koji je udostojio i Crnu Goru i crnogorski narod slobodom, nezavisnošću i međunarodnim ugledom nakon 88 godina.

Zato, svejedno je odakle ćete početi da razmrsujete današnje političko klupko Crne Gore: prvo, od 1918. godine kada je krvlju, pljačkom, asimilacijom i kolonizacijom “bratske Srbije” ukinuto svako ime i prezime crnogorsko, drugo, od vremena poslije Titove smrti kada je iz Beograda dirigovan raskol u Savezu komunista Crne Gore (partijski puč na Univerzitetu, nesloga u Predsjedništvu CKSK CG), ili od velikosrpskog projekta kada je crnogorska mladost “upućena” na sramotna i razarajuća stratišta od Dubrovnika, Mostara, Vukovara do Sarajeva, treće, od kada su Slobodan Milošević i Momir Bulatović devedesetih godina, a “srpske demokrate” početkom trećeg milenijuma, upregle srpske i crnogorske jadoviće da spriječe Mila Đukanovbića da Crnu Goru slobodom udostoji, i od velikosrpskog klero-fašizma odvoji, četvrto, i kada su od 2014. do 2016. godine, zajedno sa “bratskom” Rusijom, sa ruskosrpskim specijalcima i crnogorskim petokolonašima, domaći klero-fašisti i petokolonaši pripremali državni udar i likvidaciju Mila Đukanovića.

Iako je bilo i bezbroj drugih ataka na Crnu Goru ovi su se morali imati u vidu, nijesu se smjeli preskočiti ni u jednoj današnjoj državnoj sigurnosnoj strategiji, niti aktuelnoj bezbjednosnoj procjeni. Ovih dana nekoliko regionalnih i evropskih bezbjednosno-političkih analitičara vjerodostojno ukazuju na “ruske interese prema Crnoj Gori”, ali se ustručavaju da kažu “da je to ruska bratska pomoć aktuelnom rukovodstvu neutralne Srbije”, koja je Rusiji odana, pogotovo od kada se ekonomski “okopirkala”, uz rusku pomoć dobro naoružala (protiv koga). Treba znati i to da Rusi znaju da je vrh državne piramide Srbije popunjen sa “bosansko hrvatskim i crnogorskim kadrovima” koji su, umjesto srbijanskih političara, zaduženi da Kosovo ponovo stave pod srpski bajrak, da bosanski entitet “republika srpska” državno prisvoje, i da Crnu Goru “vrnu pod srpsku šajkaču”. Dodajte i to da Rusi nijesu nikada neposredno vladali Crnom Gorom sada pomažu samo da Srbija ne bude dio Evrope i da se obnovi “velika Srbija” kao njena saveznica.

Nažalost, natovska i evrunijska Crna Gora danas, pod firmom demokratije, trpi udare zbog svoje dobre namjere (veoma naivne) da relaksira crnogorske diobe. Dozvolila je da srbizirani crnogorski fašisti (četnički vojvoda u crnogorskom parlamentu) sjede u prvim redovima tog zakonodavnog stožera. Pustila je da njene institucije državi Srbiji “daruju” 90 posto kulturno-sakralnog blaga Crne Gore, da se statistički upisani srpsko-hrvatski upiše kao srpski. Naivno su dozvolile antidržavno djelovanje desetak više tajno nego li javno finansiranih NVO-CENTARA za pritisak, pod firmom “zaštite ljudskih prava” i, što je nedozvoljivo, dozvolile su, bez međunarodnih ugovora, srpsko-beogradsku medijsku okupaciju Crne Gore (oko 430 srpskih medija).

No, i pored svih tih “naivnosti” Crna Gora je država u usponu, bezbjednosno zaštićena, evropskom kulturom relaksirana, građanski demokratizovana, razvojno u usponu, i u ljudskim pravima sve primjerenija, iako sa dosta materijalno razvojnih i socijalnih problema opterećena.

Neophodno je kazati i to: političko-državni vrhovi i Rusije i Srbije znaju da se sve te crnogorske boljke, pa i ove novotranzicijske, špijunske, anticrnogorske, mogu iskoristiti ako se sa crnogorskog političkog i državnog broda skloni Milo Đukanović, nesporni kormilar koji je Crnu Goru proveo kroz više orkanskih bura, ali i doveo u sigurnu NATO luku, u predvorje evropske zajednice država i naroda bez ispaljenog metka. Naravno, nije Milo Đukanović bezgrešan čovjek, jer takvih još nije bilo, ali ni takav kakvim ga mrzitelji Crne Gore žele javno panjkati, jer, u hiljadugodišnjoj istoriji Duklje-Zete-Crne Gore njegovo djelo ga svrstava među šest naših međunarodno uvaženih velikana koji su gradili i ljudski uzdizali Duklju Zetu-Crnu Goru: knjaževi i kraljevi Vladimir, Vojislav i Mihajlo Vojislavljević, knjaz i kralj Crne Gore Nikola Petrović Njegoš, predsjednik i maršal Josip Broz Tito i premijer i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Nažalost, toj zlobnoj i za crnogorsku budućnost moguće kobnoj namjeri pridružila se, prije svih, ino-medijska plaćenička i političko-zaplotnička družina: demokratski front, ura, demokrate, nezavisni poslanici, institut alternativa, mans, dan i kombinat vijesti (namjerno pisano malim slovima), kao i svekolika tranziciona pestokupljevina koja će morati dokazivati porijeklo svog bogatstva.

(Autor je novinar i publicista)

ĆUTANJE CRNOGORSKIH INTELEKTUALACA

Tragikomično je i dalje ćutanje “crnogorskih intelektualaca” i krovnih institucija nauke, kulture, obrazovanja: Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Univerziteta Crne Gore, Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, Matice crnogorske, Istorijskog instituta Crne Gore, Crnogorskog PEN centra, Udruženja nezavisnih književnika, SUBNOR-a i Antifašista Crne Gore, jer ovo nije ruski kazačok i srpski šesterac za zabavljanje crnogorskih umnika, već udarac u evropsko demokratsko opredjeljenje Crne Gore i njenog predvodnika Mila Đukanovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileo
Gost
Fileo

Đede komesare, ne kaže se predvodnik, nego poglavnik.

BratBugarin
Gost
BratBugarin

Jes, Leševiću, kad bi se zezali bio bi u pravu. Ovako si samo kapetan Lješi.

Boro
Gost
Boro

O cemu pricas klempo stari mrcio se

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

I tako ,iz dana u dan Crnogorci o Srbima i Srbiji …

Elem , mant’e se Srbije , bit ćevam lakše …

Jovo
Gost
Jovo

Takodje i vi se manite

Tim snova
Gost
Tim snova

Prvo ide ova sitna boranija, Bugajski, Janjić, Djonović, Radončić, Jovanović… pa onda idu Djenero, Trifunović, Drecun, Pančić, Pustahija… i u špicu Nikolaidis, Adžić, Cerović, M. Perović, A. Damjanović, Lješević…

Oliver
Gost
Oliver

Vi rusi ili virusi vrlo ste opasni

A.Damjanović
Gost
A.Damjanović

“Medijski linč predsjednika Đukanovića loša poruka za imidž države”

Tomos
Gost
Tomos

Ofanziva…

Donji kraj
Gost
Donji kraj

Odakle ovoga iskopaste, da ve ne kunem, što bi rekli Pogoričani?! 🙂 🙂 🙂

free samples
Gost
free samples

a stidi li se ova sijeda glava odje napisanoga!!!a kad iz Londona stigne optuznica za idola mu oce li onda biti ruski kazacok i srpski sesterac!?Oce li mu unuci posle pognute glave ulicom ici,posto u njegovoj ocigledno nema nista lise onoga njemca Alchajmera Placa li se ovo zna li ko i koliko?nemozemo ostati u zadnje vrijeme od ovakvih clanaka !ne… Više »

Ceh
Gost
Ceh

Zasto cuti Jasavic Azra?

Zuvdo bombaš
Gost
Zuvdo bombaš

Sad pogledah po internetu, piše da je ovaj bombaš iz II svjetskog rata!

CPC
Gost
CPC

Ovoga jada pod hitno na aparate cujmu price…RUSI NIKAD NEPOSREDNO NIESU VLADALI CRNOM GOROM…za ove lazi bi trebalo da odgovaras jado..Ko je do Berlinskog kongresa 1878 hranijo i naoruzava Crnu Goru? Jeli ikad iko tvoj u familiji nosio Moskovku pusku ? Da niesi ti koim slucajem junak s Cetinja i okoline

flamantes
Gost
flamantes

Ništo ti nijesi razumio. Nijesu Rusi idioti da prljaju ruke u lokalnim ratovima i okupacijama, to za njih rade psi kojima oni bačaju kosti. Mislili su da će Crnogorci biti ruski psi da vladaju svim slovenskim Balkanom, ali u ulozi ruskih pasa se se drugi mnogo bolje snašli

Babuski CPC
Gost
Babuski CPC

Ko je ovaj kumim te bogom…e zastido ljudska a ko je Crnu Goru i CPC doveo u NE stanak bez Milo s pridoslicama

Ziran
Gost
Ziran

Odličan clanak gospodina ljesevica.

Beograd Zoran
Gost
Beograd Zoran

Nepismeni Zirane, ovakvo dno može samo da dostigne Šeki! Nikad nijesam čuo za ovog “evrunijskog” Crnogorca!

Beograd Zoran
Gost
Beograd Zoran

Nepismeni Zirane, znaš li ti šta znači odličan? I kakve veze ovaj blam ima sa člankom?

BratBugarin
Gost
BratBugarin

Jes, prepun je mržnje prema Srbima. To je postalo merilo kvaliteta u Crnoj vam Gori.

Send this to a friend