Kolumne

Vlada u slijepoj ulici

Miodrag Živković

Piše

Miodrag Miko Živković

Zemljotres, izazvan predlogom premijera za razrješenjem ministra pravde Leposavića, nastavlja još jače da trese “našu” svetosavsku vladu. Kratka pamet, nedostatak iskustva i primitivno ideolosko sljepilo, gotovo svih aktera ove buruleske, čitav slučaj čini nadrealnim i teško rješivim.

Posebno je interensantan poziv DF-a vladi da je jedini način prevazilaženja krize, pomirenje premijera i ministra “jer su obojica vjerujući ljudi koje je tu dovela crkva”.

Ovakav poziv DF-a je očekivan i u skladu sa njihovim političkim ciljevima, jer istimželi poniziti premijera, na čijoj smjeni insistira i posebno poručiti međunarodnoj i domaćoj javnosti da čitava vlada baštini njihove, sada već prepoznatljivo fašističke svjetonazore kojima se negira genocid u Srebrenici.

Prihvatanjem ovakve ponude DF-a, premijer i vlada bi javno priznali fašističku dogmu koje se za sada drže u tajnosti i jasno okrenuli leđa EU, usmjeravajući ovu zemlju istočno od raja, kao iskonskom centru svih njihovih zajedničkih vjerovanja.

Da je samo problem u odricanju od genocida, vlada sa sve premijerom bi to lako uradila jer je do izbijanja bruke sa ovom aferom, čestitala svom ministru i otvoreno stala u njegovu zaštitu, ali problem je mnogo veći – opstanak na vlasti. Drugim riječima, nije problem u stavu o genocidu, jer vlada sasvim sigurno ima identičan stav kao i njen fašistički ministar, nego u spoznaji da je to sigurna međunarodna izolacija i unutrašnji slom vlasti.

U namjeri da još malo sačuva uzdrmanu vlast, premijer i njegova nesrećna družina samo će nastaviti sopstveno mrcvarenje i mrcvarenje svih nas koji sve ovo gledamo i trpimo, iščekujući kakav – takav demokratski epilog.

Sama pomisao da se fašizam rješava demokratijom izaziva tešku mučninu.

Facebook

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Drago1
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Drago1
Gost
Drago1

Evo ja cu jedini da komentarišem jer je toliko interesantan da se opučiše! I to kulturno! Vi gospodine to iz svog iskustva? Nijeste jos izašli iz slijepe ulice. Ne bih dalje o vašoj impozantnoj političkoj karijeri!

Send this to a friend