Kultura

Abazović pozvao Božović da se obrati nadležnim organima povodom navoda da joj je prijetila ministarka Vlaović

Dritan Abazović, Foto: CdM

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozvao je direktorica Centra savremene umjetnosti Jelenu Božović da se obrati nadležnim organima kako bi se utvrdila istina povodom njenih navoda da je izložena prijetnjama i neprikladnim porukama ministarke kulture Maše Vlaović i njene bliske saradnice Milene Mijović Durutović.

<<<Božović: Tačno je, Maša Vlaović mi prijeti i ucjenjuje me, pominje i medijski linč<<<

“Vjerujem da ministri u Vladi Crne Gore ne pristupaju rješavanju problema kroz navodne prijetnje. Kao građanin i političar sam se uvijek borio protiv takve prakse, zbog čega pozivam direktoricu Centra savremene umjetnosti Crne Gore da se obrati nadležnim organima kako bi se utvrdila istina”, kazao je on.

Strateški, ističe Abazović, planiraju razvoj muzejske djelatnosti u Crnoj Gori, shodno dobrim međunarodnim praksama, zbog čega “podržavamo početak transformacije Centra savremene umjetnosti u novi, moderni Muzej savremene umjetnosti”.

“Crna Gora i naši stvaraoci zaslužuju da imaju Muzej savremene umjetnosti, to dugujemo i generacijama koje dolaze. Kultura je reprezent jednog društva i vremena u kojem je nastala. Ona ima moć prosvjetljenja i zbližavanja ljudi”, istakao je premijer u tehničkom mandatu.

Vlada će, kroz Ministarstvo kulture i medija, a u saradnji sa Glavnim gradom, najavio je Abazović, u narednim mjesecima odrediti konačnu lokaciju izgradnje Muzeja savremene umjetnosti, nakon čega se može pristupiti raspisivanju međunarodnog konkursa za izradu idejnog arhitektonskog rešenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mongro
Gost
mongro

…”Kao građanin i političar sam se uvijek borio protiv takve prakse”…. Novinarima nijesi prijetio? Svim clanovima dps na javnoj sceni, u skupstini? Pojedincima, nezavisnim intelektualcima?

CTzna
Gost
CTzna

rece coek koji se istresa na saradnike i derinja po zgradi da je svima neprijatno… kompleksi su cudo

Mrki PG
Gost
Mrki PG

A ti ćeš reći tim (kako ih zoveš) nadležnim organima kako da postupe. Je l’ bi tako?

Zarad
Gost
Zarad

Ne bojim se Božović – perjanica Demokratskog fronta, za njih nema zime.

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Eeeer Dritane što uradi ovoj lijpoj Crnojgori ne zna se ko kome kopa jamu samo Vučić da uživa i sluge njegove

Demosten
Gost
Demosten

Tako je, ide, se u policiju, Sud a ne kod min sporta ili Premijera

Caja
Gost
Caja

Te dvije kraljice koje branis, i dalje držiš na funkcijama?! Zastidđe su prije svega, struke, pa onda i onom dijelu što se tiče ljudskosti i poštenja, i sve zaras radnog mjesta. Pitanje, prije svega, na osnovu čega su zasluzile ta mjesta, a drugo zasto i ranije nisu dale ostavke!? Culo se i inače o njihovom bahatom ponašanju, tako su već… Više »

Send this to a friend