Kultura

Aleksandra Vojvodić Jovović priredila podgoričkoj publici izvanredan koncert

Barski sopran Aleksandra Vojvodić Jovović priredila je podgoričkoj publici izvanredan novogodišnji koncert u KIC-u „Budo Tomović“.

Pred nekoliko stotina posjetilaca, „pokazavši ponovo raskoš i moć svoga glasa, pružajući publici fantastičan doživljaj, uz plimu emocija i vatromet dobre energije“, kako stoji u jednoj od ocjena koncerata na društvenim mrežama, Vojvodić Jovović je izvela brižljivi odabir djela Šuberta, Čajkovskog, Mokranjca, Verstovskog, Krstića, Feldmana, Dajensa, uz Basarabovu obradu crnogorskog tradicionala „Biser Mara“.

Vojvodić Jovović nije ostala dužna ni ljubiteljima operskih arija, pjevajući djelove iz Pučinijeve „Gianni Schicci“, Maskanijeve „Cavalleria Rusticana“, Kalmanove „Kraljice čardaša“…


Klavirska pratnja koncerta bila je Nataša Popović, a gost gitarista Petar Dobričanin. Aleksandru je publika dvaput vraćala na bis, a u finalu večeri izvela je ariju iz Leharove „Vesele udovice“ i Kiarinu „La Spagnolu“.

“Prezadovoljna sam sinoćnjim nastupom pred veoma stručnom publikom. Uvijek je zadovoljstvo pjevati u glavnom gradu. Program je bio veoma zahtjevan i dugo se pripremao, a po reakcijama vidim da smo pogodili prigodan repertoar za ovu priliku. Za realizaciju koncerta bio je zadužen organizacioni tim DEUS-a, na čelu sa Nelom Savković, a za toplinu kojom sam dočekana i prelijepi ambijent KIC-a mogu da zahvalim direktorici Snežani Burzan“, rekla je za Bar Info i Radio Bar nakon koncerta Aleksandra Vojvodić Jovović.

Send this to a friend